Atlétika
Nagy Marcell

Az U18-asok sem akartak lemaradni (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.06.02 Frissítve: 2017.06.02 Labdarúgás női

Az MTK Hungária FC U18-as csapata is bajnoki címet ünnepelhetett.

Az MTK Hungária FC U18-as együttese az alapszakaszt veretlenül, nyolc pont előnnyel zárta, így a rájátszásban már elég volt egy meccset megnyerni a bajnoki címhez. A kék-fehérek csütörtökön 3-1-re legyőzték a Ferencvárost, így matematikailag is biztossá vált sikerük.

Nagyon jó a csapategység, elsősorban ennek köszönhető, hogy tudnak egymásért küzdeni a lányok – vélekedett Schumi Dorottya vezetőedző. – Sok győztes típusú játékosunk van, és minden poszton van valaki, aki képes kimagasló teljesítményt nyújtani.

Rengeteg tehetség dolgozik, fejlődik Schumi Dorottya keze alatt, egyik-másik lassan már a felnőttcsapat ajtaján kopogtat.

Az egyik legtehetségesebb játékosunk Czellér Dorka, aki – bár a legfiatalabb a keretben, 2002-es születésű – az egész szezonban húzóembere volt a csapatnak, sok gólt szerzett. De említhetném akár Dorner Dórit is, aki nemcsak házi-, de összesített gólkirály is lett. Egyelőre ők ketten állnak legközelebb a felnőtt csapathoz, de még korainak tartanám a bevetésüket: egyrészt ebben a korban még elég hullámzó a játékosok teljesítménye, másrészt az NB I-es keret már így is elég fiatal.

Remekül működik a kék-fehérek utánpótlása, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a Jet-Sol Liga döntőjének második meccsén a 18 éves Oláh Adrienn beadását a vele egykorú Turányi Lilla váltotta gólra.

– Turányi Lili is tavaly került fel a felnőttekhez, be tudta verekedni magát a kezdőbe, és szinte egyből meghatározó tagja lett a csapatnak. Ugyanez igaz Farádi-Szabó Edinára is, igaz, ő egy évvel korábban már odakerült. Oláh Adrienn és Gelb Mónika is rendszeresen játszanak az NB I-ben, és mind megállják a helyüket.

A felnőttek és az U18-asok után a hétvégén az U15-ös együttesen a sor: Tóth Judit tanítványai szombat délután csapnak össze az FTC-vel az első helyért.

2017. június 3. 13:00 FTC – MTK Hungária FC; U15-ös bajnoki döntő, Budafoki MTE Sporttelep

Fotó: Sajó Dóra

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!