Taekwondo
Salim Omar

Az év legjobbjai

Publikálva: 2018.12.20 Frissítve: 2018.12.20 Brüll Alfréd Akadémia

A Magyar Távirati Iroda sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik, kik sportágukban az év legjobbjai. Idén 59 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére.

A voksolás történetében az abszolút csúcstartó Portisch Lajos sakknagymester, aki 23-szor lett első 1964 és 1994 között.
Az idei győztesek közül kiemelkedik a repülősportban huszadszor legjobb Tóth Ferenc. A búvárúszó Balázs Péter 14., a szörföző Gádorfalvi Áron 11., míg a curlinges Szekeres Ildikó 10. alkalommal végzett az élen sportágában.
A riói olimpiai bajnokok közül az úszó Hosszú Katinka, a kajakos Kozák Danuta és a vívó Szilágyi Áron idén is a legjobbnak bizonyult, míg a pjongcsangi téli olimpián történelmi győzelmet aratott csapatból Liu Shaolin Sándor lett az év rövidpályás gyorskorcsolyázója.
Új sportágként került fel a listára az egyre népszerűbb terepakadályfutás, amelynek legjobbjai Martyin László és Páder Zsófia lettek.
Legeredményesebb hazai klubként az MTK Budapest (Hárspataki Gábor, Liu Shaolin Sándor, Pigniczki Fanni, Patakfalvy Luca és Babos Tímea révén), az Újpest és a Vasas egyaránt öt-öt elsőséget mondhat magáénak.
Külföldi klub vagy csapat képviseletében zárt az élen hét sportág kilenc versenyzője.

(Forrás: MTI)

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!