Atlétika
Jancsik Tamás

Keresés

Arccal a kihívások felé (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2017.08.23 Frissítve: 2017.08.23 Harcművészet

A kesport.hu oldal készített interjút Szűcs Kristóffal, az MTK Budapest jiu-jitsu versenyzőjével, aki a wroclawi Világjátékokról tért vissza a közelmúltban arany-, illetve ezüstéremmel.

– Sokan nem tudják, hogy jelenleg az Egyesült Államokban élsz és tréningezel. Miért döntöttél a külföldi felkészülés mellett?

– Februárban költöztem ki a fejlődésem érdekében. Kaliforniában edzenek sportágunk nagyjai, a legtöbb magas színvonalú tréning is kint van, így ésszerű döntés volt odamennem. Persze az sem mellékes, hogy a civil életben is kedvelem a helyet.

– A súlycsoportodban kétes döntést követően lettél második, az abszolút kategóriában viszont a dobogó tetejére állhattál. Van benned hiányérzet, vagy kárpótolt az aranyérem?

– Mivel abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy az abszolút döntőben ugyanazzal a versenyzővel küzdhettem, akitől a súlycsoportomban vereséget szenvedtem, egyáltalán nincs bennem hiányérzet a verseny kapcsán. Talán még motiváltabb is voltam az ezüstérmem után, hogy fényesebbre cserélhessem. Az tényleg csak a hab volt a tortán, hogy ehhez az Arab-Emirátusok-beli Alketbit kellett legyőzni, akitől korábban kikaptam.

– Hogyan tovább?

– Most itthon leszek kicsit, aktív pihenéssel töltöm az időm. Feltöltődöm a következő időszakra, nagyon fontos, hogy elegendő idő jusson a regenerációra. Ősz végén indulok vissza az Államokba, Los Angelesben készülök majd a következő versenyszezonra. Január végén Európa-bajnokság, februárban a pánamerikai bajnokság, majd áprilisban az Abu Dhabi Pro, a brazil bajnokság és több hasonló verseny vár rám, egészen a júniusi világbajnokságig. Mindig van hova fejlődni, az idei szereplésemet is jócskán felül lehet még múlni.

Ezt olvastad már?

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!