Atlétika
Moravcsik Angéla

A síterepről az evezős telepre (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.02.23 Frissítve: 2019.02.23 Brüll Alfréd Akadémia

Pirik Danival beszélgettünk.

Brüll Alfréd Akadémista evezősünkkel, Pirik Dániellel beszélgettünk, aki február elején sífutó edzőtáborból érkezett haza, majd folytatta a téli alapozó időszakot az MTK Budapest evezőstelepén.

– Milyen kapcsolat van a sífutás és az evezés között?

– A szakosztályvezetőnk, Székely Balázs javasolta, hogy menjünk el ebbe az edzőtáborba, hiszen rendkívül jól kiegészíti az evezést, mert hasonló izomcsoportokat mozgat meg: erősíti a lábat, a karokat, valamint a felsőtestet, és a változatosság is jót tesz. Már harmadik éve megyünk, és mindig nagyon élvezzük.

– Hogy kezdődött az evezős pályafutásod?

– Általános iskolás koromban jöttem először ide a telepre, de már nem emlékszem, milyen rendezvény volt. A lényeg az, hogy azután itt ragadtam, és már hét éve az MTK-ban sportolok.

– Mik azok az eredményeid, amikre eddig a legbüszkébb vagy?

– Már az is nagy dolog számomra, hogy ideáig eljutottam, de ha konkrét versenyt kellene említeni, akkor a tavalyi ORV-t mondanám, ahol serdülő kétpárban a második helyet szereztük meg.

– Mik a legfőbb céljaid erre az évre?

– Mindenképpen szeretnék bekerülni a válogatott nyolcasba, így erre összpontosítok elsősorban, azonban egyelőre kevés információ van a válogatóról. Ez lesz az év egyik legfontosabb versenye számomra, így ez lebeg most a szemem előtt leginkább, már alig várom.

– És ha előrébb tekintünk?

– Ezen még nem igazán gondolkodtam. Szeretek a pillanatnak élni, és kiélvezni azokat a dolgokat, amikkel jelenleg foglalkozom. Leginkább igyekszem a maximumot a jelennek szentelni.

– Melyik a kedvenc számod az evezésen belül?

– A nyolcast rendkívül szeretem, hiszen más a ritmusa, mint a négyesnek, vagy a kétpárnak. Gyorsabb a hajó, és hosszabb távokon csapatban jobban tudok teljesíteni.

– Miben kell még javulnod és mik az erősségeid?

– Szerintem az a tempó és ritmus, amit a versenyeken produkálok az erősségeim közé tartozik, valamint négypárban jól tudjuk segíteni egymást csapatban. Leginkább úgy érzem, mentálisan kell fejlődnöm, hogy minden versenyen igazán ott tudjak lenni fejben.

– Mennyire nehéz számodra a téli időszak, amikor kevesebbet vagytok a vízen?

– Természetesen nem könnyű, de már hozzászoktam ennyi idő alatt, és nincs gond a benti edzésekkel sem. Sokat segít, hogy fantasztikus a hangulat a csapatban. Nem szeretnék messzemenő kijelentéseket tenni, de szerintem ez a legjobb klub. Mindenki jól kijön mindenkivel, és minden nap szívesen járunk ide, akár hétvégén is.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!