Kézilabda
Szőke Szonja

A serdülők sem maradtak adósak

Publikálva: 2016.06.16 Frissítve: 2016.06.16 Röplabda

A felnőttek ötödik helyen zárták az NB I-et, a juniorok bajnokok, az ifik pedig bronzérmesek lettek. Fel volt adva tehát a lecke a fiatalabbaknak.

Az MTK Budapest női röplabdaszakosztályának jól, sőt kifejezetten jól sikerült a 2015/16-os szezon. Hollósy László együttese az ötödik helyen végzett az NB I-ben, a Leiszt Máté vezette juniorok és ifik pedig az első, illetve a harmadik helyén zárták a korosztályos bajnokságot. De mi a helyzet a serdülőkkel?

A Tímár Edit edzette serdülők nem maradtak adósak a jó teljesítménnyel: bár az országos bajnokság hatos döntőjéről hajszállal ugyan lemaradtak – mivel a hetedik helyen végeztek az alapszakaszban –, de a BRSZ I., illetve II. osztályában már sokkal jobban szerepeltek a kék-fehérek.

Az MTK Budapest „A” aranyérmet szerzett a BRSZ I. osztályában: Tímár Edit együttese 16 meccséből 15-öt megnyert, 46-8-as szettaránnyal zárta a bajnokságot, öt ponttal megelőzve a második helyezett Palota RSC-t. 

Az MTK Budapest „A” kerete: Boros Virág, Deli Zsófia, Heuschmidt Anna, Jaczina Anna, Lesi Olívia, Molnár Kata, Oláh Dóra, Rácz Annamária, Szalai Anna, Windisch Klára
Edző: Tímár Edit

Az MTK Budapest „B” a második helyen végzett a BRSZ II. osztályában: a szintén Tímár Edit által irányított együttes mindössze három vereséget szenvedett egész évben, 30-10-es szettaránnyal büszkélkedhet, három ponttal maradt le az aranyérmes Hercules mögött. 

Az MTK Budapest „B” kerete: Erős Hanna, Kulcsár Claudia, Lendvai Kata, Lehoczki Laura, Olcsváry Zsófia, Rutai Nóra, Szedlák Réka, Tóth Mercédesz, Windisch Dóra, Zachár Zsófia
Edző: Tímár Edit

Tímár Edit együttese kapcsán mindenképpen meg kell említeni, hogy az aranyérmet szerző junior csapatban is pályára lépett három serdülő: Deli Zsófia, Lesi Olívia, és Oláh Dóra. A bronzérmet szerző ifi csapatban hármukon kívül Szalai Anna is lehetőséget kapott.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!