Keresés

A Schermann-szárnyalás (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2017.12.06 Frissítve: 2017.12.06 Torna

Schermann Biankáról, az MTK Budapest tornászáról írt az utanpotlassport.hu.

A 14 éves tornász a korosztályos bajnokságon négy, a felnőttek mesterfokú versenyén öt érmet szerzett.

Mindenkinek nehéz a ritmusváltás, de ez az élet rendje. Nekünk, edzőknek ilyenkor azt kell figyelnünk, mennyit bír a versenyző, meddig mehetünk el a terhelésével – vélekedett Botyánszky Mariann, Bianka edzője. – Ritka, hogy két ünnep között szabadságot kapnak a fiatalok, de az idén így lesz, hiszen jövőre minden folytatódik, junior Európa-bajnokságra és ifjúsági olimpiai kvalifikációra készülünk. Bianka, szerencsére, nagyszerű gyerek. Nagyon akar, ha valamit elhatároz, azt meg is csinálja. Nem holnap, hanem még aznap. Szeret új elemeket tanulni, főképp a különlegeseket, amelyektől mások inkább félnek. Ha valaki tudja őt kezelni, akkor a csillagokat is lehozza az égről.

Schermann Bianka nem riad meg a kihívásoktól, bátran mer kockáztatni: az idei évben hét új elemet építettek be a gyakorlatába.

– Szeretek nehéz dolgokat bevállalni. És ha összejön valami különleges, akkor azzal nagyot robbanthatok – mesélte Bianka. – Ha nem sikerül, persze elkeseredek, de aztán mindig rájövök, megéri kockáztatni, egyszer úgyis sikerülni fog. Az életben is ilyen vagyok, nemcsak a tornában. Talán ezért is szeretek annyira versenyezni. Az elején persze kicsit izgulok, aztán átgondolom a gyakorlatomat, s amikor felugrok a szerre, már meg is nyugszom.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják.

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!