Kézilabda
Farkas Johanna

A legjobb döntés született (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2020.03.24 Frissítve: 2020.03.24 Vívás – tőr/párbajtőr

Ahogy arról beszámoltunk, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Thomas Bach és Japán miniszterelnöke közös közleményben jelentette be, hogy elhalasztják az idén nyárra tervezett tokiói ötkarikás játékokat. A döntést a Magyar Olimpiai Bizottság korábbi elnöke, a NOB 1995–99 közötti alelnöke, Schmitt Pál megnyugvással üdvözölte.

– Várható volt. Örülök, hogy nemcsak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntött, hanem mindezt egyetértésben tették meg a japán miniszterelnökkel. A megbeszélésen jelen volt a WHO képviselője, ott volt, a NOB koordinációs bizottságának vezetője is, és együtt határoztak úgy, hogy biztonsággal nem lehet megrendezni a játékokat. Véleményem szerint jó döntés született, teljesen új fejezetet kell nyitni. Nyilván ez azzal is jár, hogy új felkészülési programot kell készíteni a sportolóknak, az eddigi kvóták valószínűleg megmaradnak, a meghosszabbított kvalifikációs időszakot pedig minden szövetség a saját versenyrendszerére adoptálja majd.

Tokióra ez a halasztás igen súlyos terheket ró. Kezdjük azzal, hogy a 15 ezer befogadóképességű olimpiai falu lakásait már mind eladták, augusztus 15-től megkezdhették volna a beköltözést a lakók, ezeknek a lakásoknak a fenntartási költsége óriási áldozattal jár majd. A jegyeladást, a szállásfoglalásokat újra kell szervezni, ez sok veszteséggel jár. De ahogy mi, magyarok mondjuk: menteni kellett a menthetőt, és a legjobb döntés született – fogalmazott az MTK kétszeres olimpiai bajnok vívója, Schmitt Pál a Nemzeti Sportnak.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!