Keresés

A húguknak ajánlják az érmeiket (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.01.16 Frissítve: 2019.01.15 Rövidpályás gyorskorcsolya

Ígéret szép szó.

Éremgyűjteménnyel tértek haza a Liu testvéreknek köszönhetően a magyarok Dordrechtből, a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságról.

Édesanyjukat, Szabó Kelemenné Szabinát lenyűgözte az 500-on nyertes Liu Shaoang, illetve 1500-on bajnok bátyja, Liu Shaolin Sándor tündöklése.

– Pompásan segítették egymást, azt viszont nem tudom, Sanyi tényleg úgy döntött-e, hogy megnyeri a hosszabbik távot, majd a sprintben az öccsét, Ádót segíti az aranyéremhez mondta az egyik lapap újságírójának Kelemenné Szabina. – Lassan nincs már hely a lakásunk díszfalán, ugyanis a váltóban olimpiai bajnok fiaim oly sok címet szereztek már. Egyébként számomra mindig elsőrendű, hogy épségben, egészségben térjenek haza külföldről.

Dordrecht előtt a Liu fivérek megígérték, minden érmüket 2018 júliusában született húguknak, Kelly Riának hozzák haza.

A lap felvetésére, hogy vajon Sándor változtat-e azon kabaláján, hogy a jégre lépés előtt egyszer-egyszer megsimogatja a két szemöldökét, az édesanya nemleges választ adott.

– Ez örökké így marad, e mozdulata a védjegyévé vált!

Sándor az 1500-as győzelem után az 500-on öccse mögött lett második a kontinensviadal szombati napján.

– Nem vagyok hozzászokva az ezüstéremhez – mondta nevetve olimpiai bajnokunk, aki végül tetemes előnnyel nyerte az Európa-bajnokság összetett pontversenyét.

Forrás: origo.hu

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!