Atlétika
Szabó Beatrix

A hétvégi fordulóban legjobbjaink megostromolták a csúcsokat, de kikaptak sokkal magasabb értékszámú vetélytársaiktól

Publikálva: 2019.06.24 Frissítve: 2019.06.23

Kislányaink viszont szépen dolgoznak: Lili és Inez százszázalékos.

A 8 éven aluli lányoknál Inez könnyen nyert. Hamarosan játszik a nagy konkurenssel. A 10 éveseknél Tóth Lili a korábbinál nehezebb feladatát is erélyesen, támadó szellemben teljesítette. Koltai Dóri (U16) nagy csatát vívott Juhász Judittal, a középjátékban még nem volt baja, de aztán időzavarban túl passzívakat lépett és vesztett.

A 8 éven aluli fiúknál megvan az első remi, Németh Bálintnak gratulálhatunk. Tóth Joni erőnyerő volt, Birovecz Beni vesztett. A 10 éven aluliaknál Bíró Dani okos játékkal kivárta az ellenfél hibáját, és a végjátékot látványos mattal koronázta meg. Tóth Rafi vesztett. A nap hőse Gergely Dani (U12) volt, aki 732(!) élővel jobban jegyzett ellenfele ellen a partit végig kézben tartva remizett, itt-ott nyerőesélyei is voltak. U14-ben Juhász Ágoston a gyalogot preferálta, ellenfele, az első kiemelt Borhy Marcell pedig az aktív figurajátékot, és utóbbinak lett igaza. Farkas Ottó kissé hajmeresztő tisztáldozatot hozott, de aztán őt igazolta az a tény, hogy bemattolta ellenfelét.

Barsi Botond türelmesen és jól játszott, szedegette a gyalogokat egymás után, és nyert. Szalay-Őcsák Bánk ismét remekül állt, de az az átkozott időzavar elvitte a megérdemelt pont felét. Kardos Levente remizett, Konstantin vesztett.

A 16 éven aluli fiúknál Öngüt Tamás kiegyenlített a megnyitásban, és meg is elégedett a fél ponttal. Gehér Koppány nem találta meg a pontos lépéseket a zárt állásban, és vesztett. Virág Bálint nem könnyen, de odafigyelve, pontos játékkal kiremizte Karácsonyi Gellértet. Forgács András normális állásban magára nyitotta a c-vonalat, ez lett a veszte.

Varga Boldizsárnak nem sikerült elsáncolnia, és persze kicsontozták.

Fodor Kornél minőséget és partit nyert nem túl bonyolult játszmában. A házimeccsen Kovácsy Barna legyőzte Lakatos Tamást.

U18-ban Kálóczi Kristóf vadromantikus partit nyert, remek végjátékkezeléssel. Birovecz Ben Jordán vesztett.

MTK-s siker:

Szenzációs eredménnyel lett második Laza Szabolcs a 2. Prémium-kupán. 2395-ös performansza, a 39 megnyert élő magáért beszél. Gratulálunk!  A végeredmény ITT.

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!