Kézilabda
Andróczki Flóra

A fordulópontok jelentősége

Publikálva: 2017.11.08 Frissítve: 2017.11.08 Röplabda

Tóth Gáborral beszélgettünk a kaposvári vereség okairól, illetve a Palota elleni kilátásainkról.

– Aludtatok párat a Kaposvár elleni mérkőzésre, talán már ki is elemeztétek a felvételeket. Milyen tanulságokat tudtatok levonni? Mit visztek magatokkal erről a meccsről?

– Csak a pozitívumokat visszük magunkkal: a saját kezünkben volt a sorsunk, időnként nehéz helyzetbe tudtuk hozni a Kaposvárt – igaz, rögtön ezt követően saját magunkat is. Bebizonyítottuk, hogy komoly csapatoknak is méltó ellenfelei tudunk lenni.

– Miben kell előrelépni ahhoz, hogy ne csak a saját kezünkbe legyen a sorsunk, de ki is tudjuk használni ezt, hogy élni tudjunk a lehetőségeinkkel?

– A rutint említeném, de ez egyrészt nagyon tág fogalom, másrészt közhely is. Vannak olyan pillanatok minden meccsen, amelyeket a játékosoknak fel kell ismerni. Tudniuk kell, hogy ilyenkor nem szabad rontani, ki nem kényszerített hibákat véteni. Ez nem sikerült a Kaposvár ellen, emiatt nem tudtuk megnyerni a második és a harmadik szettet, hiába volt reális esélyünk rá.

– Tehát nem ismerjük fel a fordulópontokat?

– Igen, emiatt nem tudtuk megőrizni az előnyünket a második szett derekán, és a harmadik végén. Csak rajtunk múlt: említhetném a három, egymást követő nyitásrontást, vagy amikor kétszer is leblokkoltak minket, kidolgozott támadások végén. Ezen a szinten ez nem megengedhető, a Kaposvár pedig ki is használta ezeket.

– Szombaton a Palotát fogadjuk. Milyen meccsre számítasz?

– Ahogy korábban is említettem, számunkra nincs könnyű mérkőzés. Ez a Palota nem a tavalyi Palota, rutinos játékosokkal erősödtek. Nagyon nehéz, hajtós meccsre számítok, remélem, a lányok megfelelő hozzáállással, viselkedéssel és  teljesítménnyel örvendeztetik meg a szurkolóinkat.

– Mi lehet a győzelem kulcsa?

– A nyitásaink és a nyitásfogadás lehet a kulcs. Ha jó nyitásokkal nyomás alatt tudjuk tartani a Palotát, akkor a védekezésünk is rendben lesz, az pedig megkönnyíti a visszatámadásokat. 

2017. november 11. 17:00 MTK Budapest – Palota RSC; női röplabda NB I-es bajnoki mérkőzés, MTK Budapest Röplabdacsarnok (1122 Budapest, Szamos utca 2/C.)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!