Kézilabda
Porobic Zoé

A fontos gólok mestere

Publikálva: 2017.04.25 Frissítve: 2017.04.25

Kenan Hreljics két alkalommal talált be az ellenfelek kapujába, mindkétszer pontot ért a gólja.

Minden gól sokat számít, de annál is fontosabbak azok, melyek pontot, pontokat érnek. Pölöskei Gábor csapatában egyre többször jut szóhoz a 19 éves Kenan Hreljics. A bosnyák védő az elmúlt 11 mérkőzésen 9 alkalommal szerepelt kezdőként, ezeken két gólt szerzett. Tiszaújvárosban a 90. percben fejelt a kapuba, az FC Hatvan elleni hazai bajnokin pedig tetszetős, ollózó mozdulattal váltotta gólra Széles Imre visszafejelt labdáját. Kenan góljai mindkét esetben pontot értek az MTK Budapest II-nek.

Az FC Hatvan elleni mérkőzést követően kértünk értékelést a védőtől: – A mérkőzés első felében végig domináltunk, sokkal jobbak voltunk, és gólt is szereztünk, igaz csak egyet, ami ilyen fontos mérkőzésen nem mindig elég. A második játékrészben több helyzet is kimaradt, ezek után pedig gólt is kaptunk, de a futball ilyen, a mi feladatunk javítani a következő mérkőzésen.

Kérdeztük a góljáról, illetve a gólpasszt jegyző Széles Imrével való kapcsolatáról: – Sikeresnek mondható a mérkőzés számomra, örülök, hogy gólt szereztem, ez jelzi azt, hogy valamit jól csináltam. Remélem, hogy a jövőben is hasonlóan tudok játszani, és tovább fejlődhetek egyénileg és csapattagként egyaránt. Pozitívan alakul a szezon, jól érzem magam a csapatban, Széles Imivel jó párost alkotunk a védelem közepén, és tudjuk segíteni a csapatot, ez a legfontosabb mindenki számára.

Kenan játszott már a védelem jobb oldalán, és a közepén is, erről az univerzalitásáról is beszélt: – A lényeg, hogy játéklehetőséghez juthassak, és bizonyíthassam, hogy jó döntés volt a csapatba rakni. Védekező mentalitású játékos vagyok, tudok középen és szélen is játszani, ennek a szezonban már többször hasznát vettem. Támadásban is megpróbálok segíteni, most góllal tudtam hozzátenni a játékhoz. A legfontosabb, hogy minél több percet tölthessek a pályán.

Végül a maradék hat mérkőzésről mondott véleményt a védő: – A csapat jól halad, szemmel látható a fejlődés úgy egyénileg, mint közösségként. Mindig szeretnénk több gólt lőni, több pontot szerezni, minden mérkőzés fontos. Nincsen kollektíven kitűzött célunk, minden meccsre külön jelöljük ki ezeket, így haladunk előre.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!