Atlétika
Magyari Zoltán

A bronzéremért játszhat női röplabda-válogatottunk

Publikálva: 2019.07.11 Frissítve: 2019.07.11 Röplabda

A döntőbe jutásért lépett pályára női válogatottunk a nápolyi Universiadén. A mieinknek sajnos ezúttal nem sikerült legyőznie a házigazda olaszokat, így pénteken a bronzéremért játszhatnak Japán ellen.

Olaszország–Magyarország 3:0 (15, 16, 16)

Olaszország:
Perinelli 7, Botezat 4, Nicoletti 15, Villani 10, Berti 12, Cambi 6
Csere: De Bortoli (liberó), Nwakalor, Napodano
Szövetségi edző: Marco Paglialunga

Magyarország: Villám L. 2, Zólyomi 2, Németh A. 10, Kiss G. 9, Gyimes 7, Bleicher
Csere: Tóth F. (liberó), Cicic 1, Vezsenyi, Villám Cs. 
Szövetségi edző: Leiszt Máté.

Az eddigiektől eltérően kissé megilletődötten kezdte csapatunk az elődöntőt. Az első négy pont az olaszoké volt, de ezt követően is növelni tudták a különbséget, amely a végén volt már 13 pont is, ám a mieink négy szettlabdát is hárítottak, így végük 25:15 lett az első játszma vége.

A szett vége is mutatta, hogy kilábaltunk a hullámvölgyből, s ez jól látszódott a második játszma elején is, amikor nemcsak hogy nem hagyták leszakítani magukat, de még a vezetést is átvették. Sajnos 10:10 után megint az olaszok percei következtek, sikerült meglépniük és végül 25:16-ra ezt a szettet is nyerték.

Bár a harmadik felvonás elején még a vezetést is megszereztük, 4:3 után pillanatok alatt 9:3-ra léptek meg a hazaiak, s a mieink megint csak az eredmény után futottak, sajnos nem sok sikerrel. Egyszer még feljöttünk három pontra, de aztán megint elléptek, és végül ezt a szettet is 25:16-ra nyerték.

El kell ismerni, az olasz röplabda azért más szintet képvisel még, de ezzel eddig is tisztában voltunk, s már az is fantasztikus teljesítmény, hogy idáig eljutottak a lányok. Bármi is lesz a vége, így is minden idők legjobb Universiade-helyezését érték el a lányok, hiszen eddig az 1965-ös budapesti ötödik hely volt a legjobb. Nápolyban pedig még akár a bronz is összejöhet, hiszen a mieink Japánnal meccselnek majd a harmadik helyért.

Leiszt Máté:Jobb csapattól szenvedtünk vereséget, de semmi szégyenkezni valónk nincs, küzdöttünk becsülettel. Sajnos az olaszok ránk tudták kényszeríteni a játékukat és ennek következtében ők jutottak a döntőbe. Ettől függetlenül büszkék vagyunk arra, amit eddig elértünk, és mindent meg fogunk tenni, hogy megszerezzük a bronzérmet.

(Forrás: hunvolley.hu; Fotó: Egyetemi Sport)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!