Kézilabda
Koronczai Petra

Újra mérkőzéseket játszhatnak legjobb teniszezőink - itthon!

Publikálva: 2020.05.14 Frissítve: 2020.05.14 Tenisz

Budapest Kupa néven jótékony célú csapatversennyel indul újra a hazai teniszélet, méghozzá az összes éljátékosunk részvételével. A Hopman Kupa mintájára rendezendő jövő hétvégi viadalra a járványveszély miatt nem engedhetnek be nézőket, de a közszolgálati sportcsatorna közvetítésének köszönhetően sokan láthatják majd Babos Timiéket.

Nagy kérdés mostanság, melyik iparág mikor és hogyan tud újraindulni a koronavírus-járvány miatti leállást követően, és hasonló kérdések vetődnek fel a sporttal kapcsolatban is. Ott eddig abban alakult ki konszenzus, hogy a sok utazással járó tenisz az utolsók között lesz, amelyben visszatér minden a rendes kerékvágásba – erre most arról érkezett hír, hogy már a jövő hét végén rangos versenyt rendez a fővárosban a Magyar Tenisz Szövetség.

De még milyen rangosat: az összes sztárunk ott lesz!

Mármint az egész ország összes teniszcsillaga, de igaz a fentebbi állítás az MTK Budapestre is, ugyanis a 12 fős mezőny több mint felét mi adjuk, és akik nem a mi sportolóink, azok között is találni korábbi MTK-s kötődésűt. Ott lesz a férfiaknál Fucsovics Márton, Piros Zsombor, Nagy Péter, a hölgyeknél Babos Tímea, Jani Réka, Gálfi Dalma, Nagy Adrienn, tehát ahogy ebből is kiderül, koedukált tornáról van szó, amelyet Jancsó Miklós talált ki.

– Az alapötlet onnan jött, hogy ha már a koronavírus-járvány miatt valamennyi éljátékosunk itthon ragadt, próbáljuk meg őket rávenni nagy közös játékra – taglalta az egészségvédelmi előírásokat betartandó zárt kapusra tervezett csapatviadalról a Fucsovics Márton egyik edzőjeként is tevékenykedő szakember, aki szeniorjátékosként szintén az MTK Budapest kötelékébe tartozik, és jó kapcsolatot ápol a magyar topjátékosokkal. – A koncepció a Hopman Kupa elvére épül, amely szerint egy férfi és egy női versenyző alkot egy csapatot, és a két egyes mellett vegyes párosban is megmérkőznek egymással. A játékosok a kezdetektől partnerek voltak, hiszen azon túl, hogy így ők is végre éles meccseket tudnak játszani, talán a tenisztársadalom azon szereplőinek is tudunk segíteni, akiket a leállás jobban sújt. Szerencsére a Magyar Tenisz Szövetség felkarolta a kezdeményezést, így most már semmi akadálya, hogy a jövő hét végén megrendezzük a minden szempontból egyedülálló tornát.

Amely a Budapest Kupa nevet kapta, amelynek a III. kerületi Mikoviny utca 2-4. alatt található Nemzeti Edzésközpont ad otthont május 22-24 között, és az M4 Sport szinte teljes egészében élőben közvetít, és amely játékosaink formába hozásán túl nemes ügyet is szolgál, a szponzorok által felajánlott pénzdíjakat ugyanis jótékony célra fordítják. És amelyen a játékosokat a világranglistán elfoglalt helyezésük szerint emelték ki, de hogy az esélyek kiegyenlítődjenek, a legjobb férfi a hatodik kiemelt női, míg a legjobb női a hatodik kiemelt férfi játékossal alkot párt – és így tovább. A mezőnyt színesíti, hogy a hazánkban élő, korábban Roger Federert is legyőző ukrán Szerhij Sztahovszkij is vállalta az indulást. Ezek után következzen a csapatok felsorolása, illetve a sorsolás! Sárga csoport: Nagy Adrienn, Balázs Attila; Gálfi Dalma, Piros Zsombor; Jani Réka, Marozsán Fábián. Kék csoport: Stollár Fanny, Fucsovics Márton; Bondár Anna, Szerhij Sztahovszkij; Babos Tímea, Nagy Péter.

Közben sajnos rossz hírek is érkeztek a sportág háza tájáról, legalábbis hazai szinten: az MTSZ tájékoztatása szerint lemondott a szervezet elnökségének öt tagja, így a szövetség teljes tisztújító közgyűlés kiírását rendeli el, ennek lebonyolítási feltételeit vizsgálja a jelenlegi veszélyhelyzetben. Bársony Farkas, Dudik János, Gém Péter, Viszló Csaba és Molnár György adta vissza mandátumát – utóbbi a Budapest Kupa főszponzora, a Molnár Beton Kft. tulajdonosa. A lemondások hátterében a Nemzeti Sport értesülései szerint az állhat, hogy az MTSZ tartozása 3 milliárd forint felett lehet, és már a munkatársak fizetésére sem telik.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!