Atlétika
Krizsán Xénia

2019 meghozta az áttörést

Publikálva: 2019.12.25 Frissítve: 2019.12.25 Atlétika

Naszti pazar évet zárt.

Az MTK Budapest távolugrója, dr. Nguyen Anasztázia – a 2019-ben debütáló – az „Év áttörése” díjat vehette át a Magyar Atlétikai Szövetség évzáró gáláján. A korábban vágtázóként sikereket elért sportoló nem olyan régen váltott szakágat, de viszonylag gyorsan jöttek az eredmények, különösen ebben az esztendőben.

Hogyan értékelnéd a 2019-es évet?

Egyértelműen jól sikerült a szezon, hiszen már fedett pályán is egyéni csúcsot értem el, és kijutottam az Európa-bajnokságra. Az, hogy a világbajnokságra is sikerült kvalifikálnom magam és döntőbe jutottam, hatalmas boldogsággal töltött el. Tudjuk, vannak hiányosságaim és rengeteg dolgon javítani kell, hiszen a fedettpályás Eb-n kijött, hogy nem vagyok eléggé tapasztalt. Több rutinra van szükségem, ezért szeretnék egyre több versenyen indulni, hogy egyre több impulzus érjen a távolugrással kapcsolatban. Szóval röviden és tömören: elégedett vagyok.

Pár hónap elteltével, hogy tekintesz vissza a világbajnokságra?

Nagy dolog volt, hogy döntőbe kerültem, de az ottani szerepléssel nem vagyok elégedett. Nem azon múlt, hogy nem vagyok képes nagyobb ugrásra. Ott ez sikerült, de ez is tapasztalatszerzés volt számomra, és sokat tanultam belőle.

Az olimpia sikerülhet?  Mindössze néhány centivel vagy lemaradva a szinttől.

Nyilvánvalóan az lenne a legjobb, ha már fedett pályán sikerülne megugrani a szintet. A világranglista is segíthet, azt hiszem a 20. helyen állok és az első 32-t hívják meg, tehát reménykedem benne, hogy ott lehetek 2020-ban az ötkarikás játékokon.

Mennyi pihenőd volt a világbajnokság után?

Két hetünk volt, ezalatt elmentünk Tenerifére nyaralni, utána pedig elkezdtem mozogni, de még nem teljes erőbedobással. Azt követően egy héttel kezdtük el az igazi olimpiai felkészülést és alapozást. Nem volt nehéz annyira visszarázódni, ugyanis nem estem ki nagyon az edzésből. Eleinte keményebb tréningek voltak, azok picit megviseltek, de most már minden rendben.

Hogy tetszik a Lantos Mihály Sportközpontban átadott fedett pálya?

Gyönyörű! A megnyitón ugrottam is, műsorelem voltam. Szükségünk van rá, hiszen a BOK-csarnokban rengetegen készülnek, így sokat segít, ha a saját helyünkön tudunk edzeni, ahol nincs akkora tömeg, a felszereltsége pedig parádés.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!