Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

10/10!

Publikálva: 2017.12.03 Frissítve: 2017.12.04 Labdarúgás

Behúztuk az utolsó hazai bajnokit is idén.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – Aqvital FC Csákvár 3-1 (2-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 888 néző

Vezette: Molnár Attila (Kormányos II., Kis)

Gólszerző: Torghelle (39.), Lencse (43., 58. tizenegyesből), illetve Bokros (93.)

Sárga lap: Gera (50.), Baki (79.), illetve Mészáros (23.) Tar (49.)

MTK Budapest: Szentpéteri – Katona, Baki, Gengeliczki, Deutsch – Vass Patrik (Jakab, 82.), Vass Ádám, Schäfer (Szerencsi, 74.), Gera (Korozmán, 78.) – Lencse, Torghelle

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Aqvital FC Csákvár: Markek – Rétyi, Csonka (Bokros, 24.), Tar, Baranyai – Sándor, Mészáros (Kiprich, 53.), Molnár (Máté, 63.), Polonkai, Nagy – Oldal

Vezetőedző: Szijjártó István

A Merkantil Bank Liga 20. fordulójában a 18. helyezett Csákvárt fogadtuk. A mérkőzés előtt Jakobsen Józsefet köszöntötte a klub, aki visszavonult az MTK Hungária FC klubigazgatói posztjáról.

A találkozó döcögősen indult, kevés helyzetet tudtunk kialakítani a szervezett vendégvédelem ellen. Katona járt legközelebb a gólhoz a játékrész első felében, de Markek remekül védte közeli, ballábas kísérletét.

A 21. percben ijesztő jelenetet láthattunk mindkét szurkolótábor szempontjából: Schäfer fejelt össze Csonkával, utóbbit le is kellett cserélni, bár jó hír, hogy a saját lábán hagyta el a pályát.

Lencse a 25., majd a 32. percben is betalálhatott volna, de előbb a kapu fölé, utóbb pedig a kapusba lőtt. A 39. percben azonban már nem volt menekvés a vendégek számára: Deutsch kiváló beadására Torghelle érkezett, és szépen passzolt a kapuba.

Mindössze öt perccel ezután Lencse játszott össze Gerával, majd gyönyörűen tekert éles szögből a hosszú sarokba, így megnyugtató előnyből várhattuk a második félidőt.

A szünet után sem lassítottunk: az 57. percben Gera passzolt Torghelléhez, akinek a lövését védte a kapus, de a kipattanót Schäfer kaparintotta meg, őt pedig a hazai védelem csak szabálytalanul tudta megállítani, így büntetővel jöhettünk. A labda mögé Lencse állt oda, és magabiztosan lőtt a kapuba.

A gól után nem sokkal Torghelle, majd a csereként beálló Korozmán is veszélyeztetett, de egyikőjük sem tudta növelni az előnyünket.

A hosszabbításra némileg lankadt a figyelmünk, és a 93. percben Bokros ki is használta ezt, amikor a kapufáról kipattanó labdát a hosszúba csavarta.

A bekapott gól aligha lombozta le a szurkolóinkat, hiszen Molnár utána rögtön lefújta a mérkőzést, így tökéletes hazai mérleggel zártuk az őszi szezont.

A találkozót követően, a házi góllövőlistán Lencse László és Torghelle Sándor 10-10 találattal. áll.

Feczkó Tamás: – Nagyon tetszett az első 70. percben mutatott játékunk. Tartoztunk azoknak a szurkolóknak, akik egész évben itt voltak velünk. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ilyen teljesítményt nyújtottak játékosaink a szervezett Csákvár ellen. Vannak hiányérzeteim, hiszen sok helyzetet kihagytunk, és gólt is kaptunk, de összességében elégedett vagyok.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!