Atlétika
Krizsán Xénia

„Most tényleg az egészség a legfontosabb”

Publikálva: 2020.04.20 Frissítve: 2020.04.20 Kézilabda

Női kézilabdacsapatunk válogatott balátlövőjével, Szöllősi-Zácsik Szandrával vontunk le a csonka szezon tanulságait.

– Mit szóltál a bajnokság lefújásához?

Kettős érzés volt bennem. Egyrészt nagyon sajnáltam, mert nem tudom azt csinálni, amit nagyon szeretek, másrészt viszont megértettem, mert most tényleg az egészség a legfontosabb.

– Elérted a szezon előtt kitűzött célodat, hogy visszakerülj a válogatottba, meghívót kaptál a szűkített keretbe. Nem sokkal később azonban elhalasztották előbb a selejtezőt, majd az olimpiát is. Nagyon csalódott voltál?

Igen, mivel valóban a válogatottság és az olimpia volt a célom. Én már nem tartozom a fiatal játékosok közé, így elég rosszul érintett a hír, de ez van, el kell fogadni. Azzal vigasztalódom, hogy így több időt tudok tölteni a családommal.

– A szakosztály történetének legjobb szezonját futotta a csapat. Te hogyan láttad belülről, mi volt a sikeres szereplés titka?

Egy-két kisiklástól eltekintve valóban nagyon jól szerepeltünk: volt pár emlékezetes meccsünk, meglepetéseket is okoztuk. Az eleje kicsit döcögős volt, de végül nagyon összeérett a gárda, és az idő múlásával egyre jobb formába lendültünk. Csapatként is jól működtünk, nagyon egyben voltunk.

– Van benned bármi hiányérzet?

A legfájóbb pont egyértelműen a Békéscsaba elleni mérkőzés, ott nagyon csúnya vereséget szenvedtünk, katasztrofális volt személy szerint az én játékom is.

– Ha már így szóba hoztad! Mennyire vagy megelégedve a teljesítményeddel?

A kitűzött céljaimat többnyire elértem, de természetesen voltak rosszabb meccseim. Ezeken kell javítanom, hogy kiegyensúlyozottan jó teljesítményt tudjak nyújtani

– Melyik meccs volt számodra a szezon fénypontja?

Egyértelműen a Ferencváros elleni döntetlen, mivel egy a Bajnokok Ligájában szereplő csapat ellen pontot szerezni szép siker. Nagy élmény volt, jól is játszottunk, hétgólos hátrányból jöttünk vissza, mindenki hitt a sikerben. De szerencsére sok jó meccsünk volt, említhetném akár az Érd vagy a Debrecen elleni győzelmet.



Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!