Atlétika
Nemes Rita

„Versenyezhetnékem van”

Publikálva: 2020.04.05 Frissítve: 2020.04.04 Evezés

Evezősünket, Polivka Dórát kérdeztük a felkészülésről és az olimpiáról.

A napokban meglátogattuk evezőstelepünket, ahol a koronavírus-járvány ellenére szakosztályunk törekszik arra, hogy formában maradjanak legjobbjaink. Egyelőre a munka folytatódik, de a 16 év alattiak, és a 60 év felettiek nem látogathatják a szakosztály székhelyét, így ők nem szállhatnak vízre. A többiek úgy edzhetnek, hogy nem használják az öltözőket és a konditermet, hanem egyből hajóba ülnek. Egyesületünk evezőse, Polivka Dóra még barátkozik a helyzettel.

– Az evezősklub vezetése rendkívül segítőkész a jelen szituációban, és a válogatott versenyzőknek kiosztották az ergométereiket, így én is kaptam egyet otthonra. Emellett kerékpárt is kaptam, ezekkel szoktam edzeni, illetve futni is gyakran járok. Szerencsére a telep nem zárt be, ezért egypárevezősben vízre tudunk szállni.

A 25 éves sportoló, könnyűsúlyú kétpárevezősben esélyes lett volna, hogy kijusson a tokiói olimpiára, de így, hogy az ötkarikás játékokat egy évvel eltolták, minden bizonytalanná vált. Dóri azonban nem csügged.

– Az eredeti tervek szerint április végén lett volna a pótkvalifikáció, azon én is részt vettem volna, de ez elmarad. Jó döntés született, és én örülök neki, hiszen így van plusz egy évünk, tehát van esélyünk, hogy még jobban felkészüljünk.

Ahogy a többi sportágban, az evezésben is törölték az eseményeket, de Dóri bízik benne, hogy még 2020-ban lesz alkalma versenyeken bizonyítani.

– Edzőtáborban voltunk, amikor kirobbant ez az egész, és haza kellett jönni, amit sajnáltam, hiszen nagyon jó formában éreztem magam. Kicsit megborultam, összekavarodtak a napjaim és macerás volt átállni. Ennek már két hete, körülbelül mostanra sikerült belerázódni ebbe az életmódba. Nagyon nehéz feldolgozni, hogy eltolták vagy törölték a versenyek zömét. Már bennem van a versenyezhetnék, bízom benne, hogy lesz komoly megmérettetés még idén, ahol meg tudom mutatni, mire vagyok képes.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!