Atlétika
Magyari Zoltán

„Van időnk, nem kapkodunk”

Publikálva: 2019.09.27 Frissítve: 2019.09.26 Röplabda

Takács Doroti révén nyerhettünk bepillantást a női röplabdacsapat felkészülésének sűrűjébe.

A felkészülés hetedik hetében jár női röplabdacsapatunk, Tóth Gábor tanítványai minden idegszálukkal az Extraliga október 12-én kezdődő küzdelmeire koncentrálnak.

A felkészülés ezen szakasza nem feltétlenül arról szól, hogy jól érezzük magunkat – ütötte el viccel a csapat hogylétére vonatkozó kérdést a csapatkapitány, Takács Doroti. – Futunk, kondizunk, edzünk rengeteget, de tisztában vagyunk vele, hogy nem az első két-három hét lesz meghatározó számunkra. Van időnk, nem kapkodunk.

A korábbi évekhez képest jelentősen kisebb volt a játékosmozgás a nyáron: mindössze hárman távoztak, és négyen érkeztek.

Szinte mindannyian egy korosztályból vagyunk, jó közösség alakul, mindenki megtalálja a közös hangot a másikkal – vélekedett Doroti. – Néha persze adódnak kisebb súrlódások, akár az edzések intenzitásából adódóan is, de be kell állni a sorba, csinálni kell, ezt megköveteli a csapat.

Az előző szezonban az NB I Ligában szinte minden mérkőzésen mellettünk szólt a papírforma, azonban az Extraligában valószínűleg kevésbé tudjuk ráerőltetni akaratunkat az ellenfelekre, sőt, gyakran alárendelt szerepet fogunk játszani.

Nehéz ez. Az első három fordulóra (Békéscsaba idegenben, Nyíregyháza idegenben, Vasas itthon – a szerk.) valóban tekinthetünk kvázi felkészülési mérkőzésként, de az ilyen sorozat meg tudja tépázni az ember önbizalmát, nem kizárt, hogy nehéz lesz felpörögni az igazán éles meccsekre – mondta csapatkapitányunk. – Ezzel együtt – főleg a szezon elején, amikor minden csapat még keresi önmagát – igenis meg lehet lepni a nagyokat, és a végelszámolásnál sokat jelenthetnek ezek az elcsent szettek, pontok.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!