Atlétika
Szabó Beatrix

„Többet érdemeltünk volna” (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.12.03 Frissítve: 2020.12.04 Röplabda

Mindent megtett röplabdacsapatunk, de...

MTK Budapest–1. MCM-Diamant Kaposvár 1:3 (–22, 22, –19, –15)
Aramis SE Futsalcsarnok, zárt kapus
Vezette: Halász E., Szarka

MTK Budapest: Császár N. 7, Kilyénfalvi 13, Durst 2, Szerencsés-Miklai 14, Papp O. 11, Vezsenyi 16
Csere: Szalai A. (liberó), Berkó, Dani, Lesi 2, Godó 1
Vezetőedző: Leiszt Máté

1. MCM-Diamant Kaposvár: Matics, Djurics 13, Király-Tálas 6, Klisura 19, Bodovics 6, Helics 21
Csere: Szpin (liberó), Kalmár V., Szedmák 2, Szűcs K. 3, Kump 1
Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics

A női röplabda Extraliga 6. fordulójában csapatunk az 1. MCM-Diamant Kaposvárt látta vendégül Budaörsön.

Kifejezetten jól kezdtük a meccset, nyoma sem volt a Békéscsaba ellen látott fásultságnak. A játszma derekáig abszolút pariban voltunk a Kaposvárral, majd az első, vitatható játékvezetői ítéletet követően átvette az irányítást a vendégcsapat. Nagyot hajráztunk, de az egyenlítésre már nem futotta (22-25).

A második szettben a szezon eddig talán legjobb játékával rukkolt elő csapatunk. 14-14-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám ezt követően – nem kis részt Lesi Olívia remek nyitásainak, illetve kiváló blokkjátékunknak köszönhetően – állva hagytuk a Kaposvárt (20-14), és egyenlítettünk (25-22).

A harmadik játszma elejébe kicsit belealudtunk, és ez a 3-4 pontos fór épp elégnek bizonyult ellenfelünk számára, hogy különösebb idegeskedés nélkül hozza a játékrészt. Küzdöttünk, hajtottunk, volt, hogy közel jártunk az egyenlítéshez, például 11-12-nél, de a Kaposvár nem engedte ki kezéből a szettet (19-25).

A negyedik játszmára már alábbhagyni látszott a hitünk és az önbizalmunk, a Kaposvár vérszemet kapott, és sajnos a külső tényezők is a lehető legrosszabb pillanatokban sújtották a mieinket (15-25).  

Leiszt Máté tanítványai abszolút kihozták magukból a maximumot, jelen körülmények között ez ennyire volt elég, de ha ezen a szinten röplabdáznak tovább, hamarosan jön az áttörés. Szomorkodni mindenesetre nincs időnk, mivel szombat délután már a Nyíregyházát fogadjuk.

Leiszt Máté:Nagyon büszke vagyok a lányokra. A pályán látottak alapján nem lehet azt mondani, hogy más súlycsoport lennénk, mint a Kaposvár. Többet érdemeltünk volna, de nehéz úgy játszani, hogy egy pontot nagyon sokszor kell megcsinálnunk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!