Taekwondo
Salim Sharif

„Szeretnék példakép lenni!”

Publikálva: 2016.12.07 Frissítve: 2016.12.07 Sísportok

Miklós Edit, sajtótájékoztatón beszélt remek világkuparajtjáról és terveiről.

A Magyar Sí Szövetség által rendezett sajtótájékoztatón Kálomista Gáboré volt az első szó, aki elmondta, hogy a Nemzetközi Síszövetség megújuló támogatási rendszere miatt idén kevesebb pénzből kell gazdálkodniuk. Nagyobb finanszírozáshoz azok az országok juthatnak, amelyek versenyeket rendeznek, viszont ez Magyarországon nem lehetséges, a természeti adottságok miatt.

Miklós Editet ez csöppet sem zavarta, hiszen a hétvégi Lake Louise-i verseny után életében másodszor állhatott dobogóra világkupa viadalon.

A nyáron az volt a cél az edzőmmel, hogy felépítsünk egy biztonságos, de agresszív síelést, amit a versenyen sikerült is hoznom. Edzésről-edzésre egyre jobb időket csúsztam, így bíztam a jó eredményben.

Ugyan korai még erről beszélni, de a 28 éves síző azt is elmondta, szeretne versenyben lenni a legjobb lesiklónak járó kristálygömbért folytatott versenyben is az év végén. Az idei pontvadászat Lindsey Vonn sérülése miatt sokkal nyíltabb lett, így rengeteg esélyes van, aki odaérhet a végső elszámolásnál.

Az MTK Budapest sportolójának viszont nem csupán a lesikló eredménye volt figyelemre méltó, hanem a szuperóriás-műlesiklásban elért 13. helye is.

Nagyon örülök a 13. helynek is, hiszen magas rajtszámmal indultam és ilyenkor nem könnyű bekerülni az élmezőnybe. A jó eredmény azt is jelenti, hogy a következő alkalommal már az első 30-ból indulhatok, ami megkönnyíti a versenyzést.

A csíkszeredai születésű Miklós Edit azt is elmesélte, hogy az ünnepeket Londonban, a bátyjánál tölti, de sok ideje nem lesz a pihenésre, hiszen a versenyek egész télen, folyamatosan zajlanak.

A szezon legizgalmasabb feladata a 2018-as, pjongcsangi olimpia pályájának tesztelése lesz februárban.

A 2014-es olimpia 7. helyezettje azt is elmondta, nem érzi azt, hogy nyomás nehezedne rá az egyre javuló eredményei miatt, inkább amiatt aggódik, hogy milyen szerepet tud majd betölteni a magyar utánpótlás kinevelésében.

– Én öregszem, a fiatalok nőnek. Szeretném, hogy később példaképként tekintsenek rám, és idővel alapítvány keretében is támogatnám a magyar sportolókat.

Editet legközelebb december 14-től láthatjuk síelni Val d’Iséreben, ahol remélhetőleg tovább folytatja kiváló szereplését. 

Képek: Kárpáti Balázs / Sportmenü

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!