Atlétika
Nagy Marcell

„Szebb befejezést elképzelni sem tudtam volna” (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.09.16 Frissítve: 2020.09.16 Atlétika

Klubunk olimpiai kvótás többpróbázójával, Krizsán Xéniával beszélgettünk a sűrű, versenyekkel teli nyári idényről.

– Az év utolsó versenyén, a szuperligadöntőn megnyerted a hárompróbát, és te lettél a nőknél az abszolút győztes. Mit jelent ez számodra?

– Hú, nagyon örültem neki! Meglepetés volt, hiszen nem rágtam át a nevezési listát, azt hittem, Madarász Viki is indul gyaloglásban, és mivel ő nemrég országos csúcsot ért el, tudtam, remek formában van, és azt hittem, ő fog nyerni. Vasárnap, a verseny végén tudtam meg, én leszek a győztes, ami igazi meglepetés volt. Ennél szebb befejezést el sem tudtam volna képzelni.

– Mennyire volt nagy kihívás úgy végigcsinálni ezt a szezont, hogy nem voltak világversenyek?

– Furcsa volt motivációt találni így, hogy elmaradt az olimpia, tehát ott volt pici törés, de szerencsére csak elhalasztották, nem törölték. Mindig találtunk kisebb célokat, amiket ki tudtunk tűzni magunk elé. Idén az összetett országos bajnokság volt a fő verseny, amit sikerült is megnyernem, annak nagyon örültem. Az eredmények nem úgy jöttek, ahogy szerettem volna, de nem is úgy edzettünk, mint az olimpia évében tettük volna, tehát érthető, hogy nem voltam az országos csúcs közelében.

– 6263 ponttal nyerted a hétpróbát az országos bajnokságon. Mennyire számít jónak ez az eredmény ebben a szezonban?

– Annyira a pontszám maga nem izgatott, persze szerettem volna minél jobban teljesíteni, de tudom, a tavalyi országos csúcs ennél jóval jobb, ezért érzem kicsit kevéskének. Hiányzott a sok edzés a felkészülésből a temérdek verseny miatt, ezért örültem, hogy egyáltalán volt többpróbaverseny, és boldog voltam, hogy sikerült nyernem.

– Mely számok mentek jobban, és melyek sikerültek kevésbé jól a szezon során?

– A súlylökés és a gerelyhajítás stabilizálódott, azonban gáton és magasugrásban nem technikáztunk annyit, később vettük elő őket, ezért itt nem születtek kimagasló eredmények. A futások nagyjából rendben voltak, a távolugrás pedig a szezon végére összeállt.

– Mennyire feleltél meg az edződ, Szabó Dezső elvárásainak?

– Nagyon rövid intervallumra szűkült a versenyszezon, tehát fárasztóbb volt a szokásosnál, mert szinte minden hétvégén teljesíteni kellett. Dezső ezt figyelembe vette, nem voltak irreális elvárásai, ő is a többpróba országos bajnokságot tűzte ki fő célnak számomra, és körülbelül 6300 ponttal számolt. Szerette volna ő is, hogy a hétpróba rendben legyen, illetve hogy sérülésmentes legyen a nyár, ami sikerült is.

– Hogy bírtad fizikailag a sűrű programot?

– Néha úgy éreztem, mintha edzetlen lennék, pedig ez nem így volt, hiszen rendesen készültünk. Inkább az a helyzet, hogy megterhelő volt a rengeteg verseny, hiszen hétvégéről hétvégére három-négy számban kellett rajthoz állnom, nem beszélve a szuperligáról, ahol 6 számban indultam. Nem mindig volt idő kipihenni a sok megmérettetést, hiszen edzeni is kellett.

– Hogy néz ki az ütemterv az olimpiáig?

– Erre az évre van meg a menetrend: októberben – Győrben – két hetet edzőtáborozunk, majd decemberben Székesfehérváron készülünk két hétig. Utána meglátjuk, hogy alakul a program.

– Az olimpiai évben elképzelhető, hogy a fedettpályás szezon kevésbé lesz fontos?

– Nagyon szeretek fedettpályán versenyezni, és nem is fog rosszat tenni, ha rajthoz állok néhány viadalon. A világbajnokságon és az Európa-bajnokságon jó lenne indulni – ha megrendezik őket –, és jó eredményt elérni. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!