Kézilabda
Szőke Szonja

„Sikeres szezont zártunk”

Publikálva: 2017.08.17 Frissítve: 2017.08.16 Úszás

Rövid szünet után újra munkába állt, és immáron a jövőbe tekint Tóth Ramon. Az elmúlt hetek, hónapok eseményeiről és tanítványairól kérdeztük Kozma Dominik és Gyurinovics Fanni mesterét.

– Milyen gondolatok járnak a fejedben, amikor újra a medence partján állsz?

– Kezdetben kicsit idegen volt a környezet, annak ellenére, hogy az uszodán és az egyesületen belül is jól fogadta mindenki a visszatérésemet. Hiába kaptam rengeteg segítséget, bíztatást, vissza kellett szoknom a közegbe. Augusztus nálunk pihenőidőszak, várom már a szeptembert, hogy gőzerővel folytathassam a munkát.

– Nem lehetett egyszerű – kvázi – kívülállóként követni a budapesti, vizes világbajnokságot, főleg úgy, hogy Kozma Dominik felkészülését szinte végig te irányítottad. Számítottál arra, amit kihozott magából?

– Ilyen szereplésre vártunk, erre készültünk. Három esztendeje dolgozunk együtt, de a két évvel ezelőtti műtéte sajnos lelassította azt a folyamatot, melynek Rióban kellett volna kicsúcsosodnia, az olimpián. Tulajdonképpen nem is olyan nagy baj, hogy végül hazai közönség előtt sikerült visszatérnie régi önmagához. Rengeteg mindent éltünk át együtt, nagyon boldog vagyok, hogy eredményesen szerepelt a világbajnokságon. Természetesen köszönöm a munkát azoknak az edzőknek is, akik a finisben segítettek! Nekik is részük van a sikerben.

– Közben igazi közönségkedvenc lett belőle. Teljesítményével, rekordjaival és – nem utolsó sorban – nyilatkozataival sokak szívébe lopta be magát.

– Ismerem erről az oldaláról is, de amikor az ember sérülés után, mélyről próbálja visszadolgozni magát az élvonalba, akkor ritkábban keresi a média, így a nagyközönség csak most szembesült azzal, hogy nemcsak úszni, nyilatkozni is tud.

– Másik tanítványod, Gyurinovics Fanni is kiváló évet zárt.

– Nála is benne volt a pakliban a nemzetközi siker. A jól elvégzett munka után soha nem marad el az eredmény. Hiába csak 15 éves, a junior Európa-bajnokságon szerzett érmei és a felnőtt világbajnokságon való részvétele is önmagáért beszél.

– Milyen tervekkel folytatod a munkát? Biztosan dolgozik most benned extra bizonyítási vágy.

– Dolgozik bizony! Szeptembertől komoly építkezési folyamatba kezdünk a kollégáimmal. A felnőttek eredményes versenyzésén túl, mostantól sokkal nagyobb hangsúlyt kap a fiatal úszók nevelése a klubnál. Komoly utánpótlásbázist akarunk építeni az MTK-ból. 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!