Atlétika
Szabó Beatrix

„Okozhatunk meglepetéseket."

Publikálva: 2017.10.03 Frissítve: 2017.10.08 Kosárlabda női

Szeitl Vanessa és Zólyomi Karina Pécsről érkezett nyáron az MTK Budapest női kosárlabdacsapatához. Az U20-as játékosok meséltek a nagyvárosi életről, beilleszkedésükről és az NB I-es elvárásokról.

– Mindketten Pécsett tanultatok, kosaraztatok az elmúlt években, idén nyáron költöztetek Budapestre. Hogy tetszik a fővárosi élet?

Zólyomi Karina: – Hamar sikerült megszoknunk mindent Budapesten. Én ugyan kicsit izgultam mielőtt ide költöztem, de mostanra minden könnyen megy.

Szeitl Vanessa: – Talán a közlekedést emelném ki, ami eleinte új volt, illetve a tömeg, a nyüzsgés is zavaró volt, de két hónap alatt  hozzászoktunk.

– Mondhatjuk, hogy csomagban érkeztetek nyáron az MTK Budapesthez. Honnan jött az ötlet, hogy mindketten Budapesten folytatjátok?

Z.K.: – Még juniorkorosztályban, az egyik tornán jött oda hozzám Turóczi Niki, mint játékosügynök, akire ha a jövőben szükségem lenne, keressem nyugodtan. Ő ugye az MTK Budapest csapatkapitánya volt évekig, és mikor nyáron felhívtam, hogy szeretnék NB I A-csoportos csapathoz kerülni, egyből az MTK-t ajánlotta.

Sz. V.: – Először február környékén beszélgettünk a következő szezonról Karinával. Én is mindenképp váltani szerettem volna, úgy éreztem meg akarom próbálni máshol megmutatni, hogy mit is tudok. Amikor pedig felvetettem, hogy Pestre szeretnék talán legszívesebben kerülni, Karina akkor már az MTK-s lehetőséget nagyjából fel is tudta vázolni.

– Hogy érzitek magatokat új csapatotokban? Hogy sikerült a beilleszkedés?

Sz.V.: – Az első napot leszámítva, amikor még nagyon nem nagyon találtuk a helyünket és megilletődve próbáltunk bemutatkozni mindenkinek, teljesen jól. Szerencsére az idősebbek mindenben egyből segítettek, Foci (Szabó Bettina) és Dorci (Koch Dóra) különösen sokat tettek.

Z.K.: – Tényleg mindenki az első naptól kezdve közvetlen volt. Az augusztusi alapozás elején még csak csöndben ültünk az öltözőben, de ahogy Lilla (Adamecz Lilla) és a többiek is nyitottak felénk, éreztük, hogy befogadó közösségbe jöttünk.

– U20-as játékosokként a csapat legfiatalabb tagjai vagytok. Mennyire feszélyez benneteket ez, vagy inkább lehetőséget láttok ebben?

Z.K.: – Egyértelműen előny ez számunkra, fiatalokra manapság mindenhol szükség van, ilyenkor kell megmutatnunk, hogy mit tudunk, ezért abszolút lehetőségnek tekintem ezt.

Sz.V.: – Mondjuk az első meccsen, Szekszárdon azért sok újdonságot tapasztaltunk. Nekem legalábbis egészen elképesztő volt az NB I irama, hogy milyen agresszív ez a játék, amibe most belecsöppentünk. De szerencsére nagyon jó edzőnk van, Dóri sokat segít, hogy minél jobban beilleszkedjünk ebbe a kemény védekezésről, gyors játékról szóló bajnokságba.

– Milyen szezont vártok magatoktól és a csapattól?

Sz.V.: – Ez a két hónap azért nem volt még igazán elég arra, hogy mindenki már az első mozdulatból tudja, hogy mit csinál majd a másik a pályán. De ha a védekezéstől kezdve, mindent fokozatosan fejlesztünk képesek lehetünk meglepetést okozni.

Z.K.: – Nem is szabad az első meccsből kiindulni. Jó játékosaink vannak, tehetséges fiatalok, tapasztalt rutinos kosarasok, szóval mindenünk megvan ami egy jó szezonhoz kellhet.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!