Atlétika
Szabó Beatrix

„Nincs miért elkeserednünk, előre kell tekintenünk!” – Németh Alma

Publikálva: 2020.12.18 Frissítve: 2020.12.18 Kosárlabda női

Németh Almával, a női élvonalban szereplő TFSE-MTK Budapest kosárlabdacsapatának játékosával beszélgettünk az Atomerőmű KSC Szekszárd elleni 21 pontos vereséget követően.

A TFSE-MTK Budapest jelenleg a kilencedik helyet foglalja el a női első osztályú kosárlabda-bajnokság tabelláján; tíz mérkőzést követően 3 győzelem és 7 vereség áll a csapat neve mellett. Németh Alma szerint nincs nagy ok az aggodalomra.

– Jelenleg a kilencedik helyen állunk, de az élcsapatokkal játszottunk már; volt, amelyikkel kétszer is. A legfontosabb mérkőzések most következnek: előbb a PEAC elleni visszavágó, kiváló találkozóra számítok, nyerni szeretnénk hazai pályán. A következő fordulókban remélem, javíthatunk a tabellán elfoglalt helyezésünkön. Nehéz időszakon vagyunk túl, mert verseségsorozatból nem könnyű mentálisan felállni, de azért vagyunk sportolók, hogy ebből a gödörből is kijöjjünk és győzzünk – ezért szeretünk játszani. Nagyon remélem, hogy végül sikerül a legjobb nyolc közé kerülni; úgy gondolom, ez reális cél lehet – értékelte a csapat helyzetét együttesünk magasembere, Németh Alma, aki úgy véli, sokat fejlődött egyénileg az elmúlt időszakban.

– A saját teljesítményemmel elégedett vagyok, előre léptem az előző idényhez képest. A vezetőedző, Magyar Bianka és az edző, Hegedűs Péter bízik bennem, és a padról felállva hatodik-hetedik emberként mindig igyekszem azt a teljesítményt nyújtani, amit elvárnak tőlem.

Alma a jelenleg is zajló szezonban már nem csak játékosként segíti klubunkat, új szerepkörben is kipróbálja magát.

– Szabó Bettina mellett az U14-es serdülő leánycsapatot edzem. Nagyon élvezem, szeretek trénerkedni, örülök, hogy Nagy Dóráék számítanak rám, és megismerkedhetek az utánpótlás-neveléssel. Remélem, a gyerekeknek példát mutathatok azzal, hogy kitartó munkával el lehet jutni az A csoportba.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!