Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

„Nagyon félek, hogy nem lesz megtartva az olimpia idén nyáron”

Publikálva: 2020.03.24 Frissítve: 2020.03.24 Vívás – kard

Klubunk kardozója, Szatmári András nagyon fél, hogy - a koronavírus-járvány miatt - nem lesz megtartva idén nyáron a tokiói olimpia.

Az volt az álmom, hogy részt vegyek az olimpián. Erről persze még nem tettem le, de ha esetleg két év múlva tartanák meg, az nem lenne olyan, mintha idén rendeznék – nyilatkozta hétfőn az M1 aktuális csatornán Szatmári András.

Hozzátette, magyar vívótársaival együtt továbbra is mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy részt vegyek az olimpián.
Ha meg lesz tartva, mi ott leszünk, megpróbálunk a lehető legjobban teljesíteni, és éremmel meghálálni a magyar közönség biztatását – mondta az MTK Budapest sportolója.

A németek világ- és Európa-bajnok kardozója, Max Hartung közölte: nem indul az ötkarikás játékokon, amennyiben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem halasztja el idén nyárról. Klubunk kardozója elmondta, neki ilyesmi meg sem fordult a fejében, de nagyon fél tőle, hogy nem lesz idén nyáron olimpia, főleg a legfrissebb információk, a kanadaiak és az ausztrálok bojkottjának bejelentése után.
Vannak fenntartásaim. Akkor lenne értelme megtartani az olimpiát idén nyáron, vagy esetleg őszre tolni, ha addigra minden országban véget ér a járvány, ha nem kerülünk veszélybe, tehát nem áll majd fenn a veszélye annak, hogy ez a vírus továbbadható, és tovább fertőzheti az embereket – magyarázta Szatyi.

A vívó elmondta, felborult az életritmusa, a megszokott időbeosztása, és nehezen kezeli a kialakult helyzetet, bár szeret otthon lenni. Hozzáfűzte, tíz napja több ideje van főzni, olvasni, rejtvényt fejteni, és a családjával lenni, közben pedig fitten tartja magát, gyógytornázik, illetve igyekszik fenntartani a koncentráltságát és a fizikális képességeit is.
Klubunk sportolója kifejtette, a lábának jót tesz, hogy nem kap olyan terhelést, mint az elmúlt egy hónapban, amikor versenyről versenyre mentek, és ezek között is edzettek. A decemberi térdműtétje miatt még vannak fájdalmai, de reményét fejezte ki, hogy ezek hamarosan elmúlnak.

(Forrás: MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!