Atlétika
Krizsán Xénia

„Meghatározó játékos szeretnék lenni”

Publikálva: 2020.05.21 Frissítve: 2020.05.21 Kézilabda

Ismerjék meg női kézilabdacsapatunk új jobbátlövőjét, Szekerczés Lucát!

– Talán kevesebben tudják, de neked korábbról is van már MTK-s kötődésed. Mit lehet tudni erről?

Igen, a nővérem, Réka a klub jogásza, és úgy alakult, hogy épp ő írta a szerződésemet. De amúgy nem miatta választottam a klubot.

– Ugorjunk vissza picit az időben! Hogyan találtál rá a kézilabdára? Esetleg a kézilabda talált rád?

Bonyhádon születtem, a szüleim  tanárok, tömegsportrendezvényeket szerveztek, ott kerültem kapcsolatba a labdával. A nővérem ekkor már Szekszárdon kézilabdázott, idővel követtem én is, és itt kezdett komolyabbá válni a dolog.

– Szekszárd után két évet játszottál az FTC-ben, ezt követte egy év kölcsönben a Siófoknál, majd még egy szezon zöld-fehérben, onnan irány Metzingen, és végül Dunaújváros. Ebből a listából kicsit kilóg a németországi kaland. Mi volt a kint töltött év legnagyobb tanulsága számodra?

Más ország, más nyelv, más kultúra, szinte mindent egyedül kellett magamnak megoldanom. Igaz, az edzőm Konkoly Csaba volt, és a vezetőségben is voltak magyarok, de így is elég nehéz volt. Ott a legtöbben például dolgoznak a sport mellett, így általában este negyed kilenckor kezdődtek az edzések.

– Mi volt az eddigi pályafutásod legkedvesebb emléke?

A Siófokon töltött szezont mindenképpen kiemelném: nagyon jó volt a közösség és sikeresek is voltunk. A Fradis évekre is jó szívvel emlékszem vissza, igaz, a bajnoki címről rendre lecsúsztunk, de rengeteg barátot szereztem. Az utánpótlás-válogatottal elért junior Európa-bajnoki ezüstérem is nagyon kedves emlék.

– Hogyan jellemeznéd magad: mik az erősségeid a pályán, és mik a fejlesztendő területeid?

Mindenképpen a lábmunkámat kell gyorsítani, illetve a cselezés terén szeretnék fejlődni. Kintről viszont jól lövök, a lövőerőm talán a legnagyobb fegyverem, és a heteseket is egész biztos kézzel dobom.

– Milyen egyéni célkitűzéseket fogalmaztál meg a következő szezonra?

Mindenképpen meghatározó játékos szeretnék lenni a csapatban, húzóember, és bízom benne, hogy legalább olyan jól szerepelünk majd, mint az idén tették a lányok.

– Mit csinálsz, amikor épp nem kézilabdázol?

Be kell valljam, a karantén alatt Netflix-függő lettem… A viccet félretéve: szeretek kreatívkodni, színezni, festeni, ilyesmi.     

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!