Kézilabda
Kobela Tamara

„Maximálisan elégedettek lehetünk”

Publikálva: 2020.10.13 Frissítve: 2020.10.13 Vívás – tőr/párbajtőr

A közelmúlt versenyeiről beszélgettünk Szényi Péterrel.

Párbajtőrözőink remekül szerepeltek az utánpótlás Magyar Kupán, hiszen Marschall Réka nem talált legyőzőre, míg Nébald Franciska bronzéremnek, Wimmer Dorina pedig ötödik helynek örülhetett a kadetek mezőnyében. Szakosztályunk vezetője, Szényi Péter így értékelte a történteket.

– Maximálisan elégedettek lehetünk, már a két héttel ezelőtti Magyar Kupán is nagyon szép eredményeink születtek, hiszen sok MTK Budapest sportoló állhatott a dobogóra. Az elmúlt hétvégén, kadet női párbajtőrben pedig rendkívül kellemes meglepetés volt Réka győzelme, aki ezzel vezeti a válogató ranglistát.

Péter azt is elmondta, nem véletlen, hogy a lányok ilyen előkelő helyen végeztek.

– Réka nagyon szépen halad, de tudni kell, hogy öttusázik is, és látszik, hogy a vívás kiemelkedő száma lesz. Már tavaly is nagyon biztatóan szerepelt, viszont a mostani siker egészen extra, illetve a két héttel ezelőtti megmérettetésen is bronzérmes lett. Összeségében a női párbajtőr szekciónk nagyon feljövőben van: Nébald Franciska nyerni tudott a szeptemberi serdülő országos bajnokságon, Wimmer Dorina rohamosan fejlődik, illetve Miskó Dorina is rendre odaér az élmezőnybe. Jó úton haladunk afelé, hogy akár két kadet válogatottunk legyen.

Zárásként szakosztályvezetőnk a fiúk szerepléséről, illetve a felkészülésről is szót ejtett.

– Férfi párbajtőrben Bartkó Levente küzd a juniorválogatottságért, illetve két héttel ezelőtt Somody Soma megnyerte a kadetviadalt. Szeptembertől indult újra a versenyszezon, tehát a Magyar Kupa volt számunkra az első állomás, előtte pedig az országos bajnokságokat pótolták be. Mivel átépítés alatt van a vívótermünk, ezért a Gerevich Aladár Sportcsarnokban készülünk, ahol össze kell egyeztetni az edzéseinket a válogatott sportolókkal, tehát alkalmazkodnunk kell.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!