Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Kellenek az éles szituációk

Publikálva: 2020.09.30 Frissítve: 2020.09.30 Rövidpályás gyorskorcsolya

Vezetőedzőnkkel, Kun Bálint Tiborral beszélgettünk a rövidpályás gyorskorcsolyázók hétvégi szerepléséről.

– Milyen volt az olimpiai reménységek versenye vezetőedzői szemszögből?

– Rendben volt minden, hiszen nagyon rég versenyeztünk, mivel a tavalyi szezon márciusban véget ért. Azóta nem rendeztek semmilyen viadalt, és sokáig nem is tudtuk, mik a kilátások.  Ez a megmérettetés leginkább arról szólt, hogy felébredjünk ebből az időszakból és lássuk, hol tartunk az alapozás után. Ez a klubban és a válogatott keretben készülőkre egyaránt vonatkozik.

– Milyen volt a hangulat?

– Jó volt, de zártkapus volt a rendezvény, így a szurkolói biztatás hiányzott. Igazából arról szólt, hogy felmérjük a hazai viszonyokat.

– Az eredmények, futott idők megfeleltek az elvárásoknak?

– A junior „E” és „D” teljesen rendben volt: Kun Bence Benedek országos csúcsot futott 500 méteren, és a „D” korcsoportot sikerült megnyernie. Az „E” kategóriás lányoknál is gyönyörű eredmények születtek, abszolút látszott a befektetett munka. A nagyobbaknál az eleje nagyon együtt van a mezőnynek, plusz a két legidősebb korcsoportot összevonták, tehát itt jóval nehezebb volt kiemelkedően szerepelni. Ehhez képest itt is szép eredmények születtek, hiszen „A” kategóriás lányoknál és „B”-s fiúknál is sikerült nyernünk.

– Hogyan tovább?

– A jövő hétvégi, felnőtt országos bajnokság elmarad, helyette tesztverseny lesz, hiszen kellenek az éles szituációk a lábakba. Utána folytatjuk a felkészülést, hazai versenyek következnek papíron, de nem tudjuk, milyen lesz a járványügyi helyzet. Még nincs az ob-nak új időpontja, tehát egyelőre nem dőlt el, mikorra kell a csúcsformát időzíteni. Úgy készülünk, hogy a kitűzött viadalok meg lesznek tartva, külföldre viszont nem megyünk.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!