Karate
Hárspataki Gábor

„Jó tornásznak éreztem magam” – Szmirnov Anna

Publikálva: 2021.07.01 Frissítve: 2021.07.01 Torna

Az MTK Budapest tornásza, Szmirnov Anna a Gentben rendezett, első nagyobb nemzetközi felnőttversenyéről számolt be.

Az MTK Budapest ifjúsági Eb-bronzérmes tornásza, Szmirnov Anna az idén az első évét tölti a felnőttkorosztályban, a múlt hét végén pedig az első, rangos nemzetközi versenyén is részt vehetett a „nagyok” között. Anna a FIT Challenge elnevezésű csapatviadalon a magyar válogatottban klubunk másik kiválósága, Schermann Bianka, valamint Bácskay Csenge, Szujó Hanna, Peresztegi Nóra és Székely Zója mellett kapott lehetőséget. A csapat a kilencedik helyen zárt, Anna a felemás korláton elért 9.875 pontja az 50., a gerendára kapott 10.925 pontja pedig a 46. helyet érdemelte ki.

– Kicsit furcsa volt ilyen nagy tornászok mellett szerepelni, de amit szerettem volna, azt kihoztam magamból – mondja a 2005-ös születésű sportolónk. – Mind a két szerrel meg voltam elégedve, bár a környezethez nehéz volt hozzászokni, hiszen itthonról harminc fok feletti hőmérsékletből indultunk, ott pedig tíz körüli fogadott minket. Meg is fáztam kicsit, így nehezebben tudtam helytállni. Az ilyen verseny sokkal másabb, mint az ifjúsági, ezért tapasztalatot és új élményt is szereztem. Ahogy ott voltam a mezőnyben, jó tornásznak éreztem magam, hiszen én is a nagy versenyzők, olimpikonok között szerepeltem.

Anna szerint az is sokat segített a helytállásában, hogy mára sikerült legyőznie a rangos viadalokkal kapcsolatos félelmeit.

– Sokkal magabiztosabban álltam a gyakikhoz, és nem szorongtam, mint többször is a korosztályos éveim alatt. Az év hátralévő felében a gyakorlatok pontosítása, erősítése a tervem, és a kiviteli pontszámot is szeretném megnövelni.

Tornászunk mióta hazatért Gentből, a jól megérdemelt pihenőidejét tölti, majd július 12-től újra a teremben dolgozik tovább.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!