Atlétika
Jankovics Dániel

„Egy újabb nagy korszak előtt állunk”

Publikálva: 2020.12.29 Frissítve: 2020.12.29 MTK Budapest

Nagyinterjú dr. Deutsch Tamással (Előzetes)

Január első napjaiban jelenik meg az MTK Budapest elnökével készült nagyinterjúnk, melyben többek között szó esik a klub 2021-es terveiről, az év MTK-s sportolóiról, de beszélgetünk a focisták teljesítményéről is.

Előzetes az interjúból:

– A 2020-as esztendő az MTK házatáján fontos és sikeres év volt a labdarúgásban is. Úgy látom, hogy egy hosszú évek óta várt mély és pozitív változás következett be. Az MTK-futball nagy korszakainak sorában majd egy évtizede egy újabb zárult le. A Várszegi-Garami-sikerkorszak a kilencvenes évek első felében vette kezdetét, és egészen a kétezres évek első évtizedének végéig tartott, bajnoki címekkel, kupagyőzelemmel, Szuperkupa-győzelemmel és jó néhány nemzetközi kupaindulást érő helyezéssel.

Amikor lezárulnak az ilyen sikerkorszakok, akkor nagyon ritkán indul el azonnal az újabb nagy korszak. Egy átmeneti időszak kezdődik, vékonyabb és gyengébb eredmények születnek, sőt, bizony komoly kudarcok is jönnek. Most határozottan azt érzem, hogy az átmeneti éveknek a végére értünk, és kezdetét vette egy olyan új időszak, amiből megint egy nagy korszak lehet. Nem az a lényeg, hogy az őszi idény végén harmadikok vagyunk a bajnoki tabellán, bár egyáltalán nem mutat rosszul, hanem az, ami a klubban, az utánpótlásban, a nagycsapat öltözőjében és a pályán történik. Végre olyasmit láthatunk, amiből jó és eredményes foci is lehet. Nagyon hosszú út elején tartanak Michael Boris tanítványai, de legalább már ráléptek erre az útra. És a női csapat újabb sikereiről még nem is beszéltünk.

Gratulálok a focicsapat vezetőinek, a tulajdonosnak, a szakmai stábnak és az utánpótlásban dolgozóknak. Még több munka, türelem és kitartás kell! Ahogy az öltöző bejáratánál is hirdeti a felirat: „Nem azért keltél fel ma reggel, hogy középszerű legyél!”

A teljes interjú január 2-án jelenik meg honlapunkon.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!