Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

„Egy évvel tapasztaltabb lettem” – a szülinapos Pigniczki Fanni

Publikálva: 2021.01.23 Frissítve: 2021.01.23 Ritmikus gimnasztika

Klubunk kiváló ritmikus gimnasztikázója, Pigniczki Fanni ma – január 23-án – ünnepli a 21. születésnapját.

Az MTK Budapest és a magyar válogatott első számú ritmikus gimnasztikázója, Pigniczki Fanni ma ünnepli a 21. születésnapját. Kiváló sportolónk ilyenkor sem pihen, hiszen kora délutánig ugyanúgy a csarnokban gyakorol, mint az szombatonként lenni szokott.

De ahogyan a közismert szülinapi dal kezdősorában áll, azért: „ez a nap más, mint a többi.” Fanni számára pedig a 2021-es év is más lehet, mint a többi.

– Remélem, hogy valóban emlékezetes marad – mondja Fanni. – A huszonegyes számot nagy misztikum övezi és sokan szerencsésnek tartják. Számomra nem magának a huszonegynek van jelentősége, hanem annak, hogy egy évvel tapasztaltabb lettem, és újabb év áll előttem, amelyben tovább fejlődhetek.

Fanni idei legnagyobb célja a tokiói olimpiai kvóta megszerzése. Erre a világkupa-sorozatban és az Európa-bajnokságon is lehetősége nyílik. A munkát ennek szellemében is kezdte meg, és a szünet után már a harmadik hétben jár a felkészülés.

– Már kezdem visszanyerni azt a formámat, amelyet a novemberi Európa-bajnokságra is sikerült elérnem. A következő versenyre pedig, ahová utazni tudunk, már biztos, hogy megfelelő állapotban leszek. Arra kell a leginkább törekedjek, ha újra szőnyegre állok, akkor ne ijedjek meg attól, hogy régen versenyeztem, maradjak magabiztos. Közben a gyakorlataimon tovább nehezítettünk.

Klubunk számára hatalmas büszkeség, hogy Fannival az ötkarikás esélyeiről is beszélgethetünk. De hogyan fogadja a versenyző, hogy folyamatosan azt hallja: olimpia, olimpia, olimpia?

– Őszintén szólva, egy évvel ezelőtt még nagyon össze tudott nyomni ez a téma. Ha bármikor szóba került, úgy éreztem, újabb teher nehezedik rám. És ezeket a terheket én pakoltam magamra. De egy év alatt sok mindenre volt időm felkészülni, és ma már kevésbé érzem nyomasztónak. Sokkal pozitívabban fogom fel. Esélyként, és nem elvárásként tekintek rá. Számomra ez nagy lehetőség, és minden tőlem telhetőt megteszek, hogy sikerüljön vele élnem.

Fanni a mai edzés után siet haza a családjához, és este már együtt ünnepelnek. Az pedig, hogy mit kíván az ideire évre, miután elfújta a gyertyákat a tortáján, természetesen titok marad. Másképpen nem teljesülne.

Boldog születésnapot, Fanni!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!