Tenisz
Fucsovics Márton

„Csak ülünk, és várjuk, mi lesz” (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2020.11.20 Frissítve: 2020.11.20 Kézilabda

Több mint egy hónapja nem lépett pályára az MTK Budapest női NB I-es kézilabdacsapata, amelynek leggólerősebb játékosa a 20 éves Pál Tamara. Tőle kértünk helyzetjelentést.

Október tizennegyedikén játszott utoljára NB I-es mérkőzést az MTK Budapest női kézilabdacsapata: előfordult, hogy éppen ők kerültek karanténba, volt, amikor az ellenfelek dőltek ki előlük. Az addig lejátszott meccsekre azonban büszkék lehetnek: hatból négy bajnokit is megnyertek az őszi idényben, legyőzték többek között az EHF-kupa címvédő Siófokot.

Az együttes legeredményesebb játékosa a 20 éves, junior Európa-bajnok irányító, Pál Tamara volt, aki 37 gólt szerzett eddig.

– Érzem, hogy azért fejlődtem az előző szezonhoz képest – mondta a kölcsönben szereplő, győri nevelésű játékos. – Mondták a többiek is, hogy legalább egy lépcsőfokkal feljebb léptem. Valamilyen szinten próbálom átvenni a nyáron eligazolt Tóth Eszter helyét, ez persze nem mindig megy tökéletesen, de szerintem poszttársammal, Marincsák Nikivel nagyon jól kiegészítjük egymást. Maximalistaként sosem vagyok elégedett magammal, mindig lehet fejlődni.

A koronavírus-járvány miatt kialakult bizonytalanságot viszont ő sem viseli könnyen, hiányoznak neki a mérkőzések.

– Borzalmas ez a helyzet. A nyáron úgy készültünk, hogy szerda-szombat ritmusban pörög majd le a bajnokság, így november végére a fél szezont lejátszhattuk volna. Rossz így ránézni a tabellára, hogy ekkora különbség van a csapatok között a mérkőzések számában. Csak ülünk, és várjuk, mi lesz. A mostani hétvégére tervezett Érd elleni bajnokinkat is nemrég mondták le.

Így tervezni sem egyszerű. A kék-fehérek játékosa szerint elsősorban mentálisan kell átvészelniük ezt az időszakot.

– Természetesen az egészség a legfontosabb, be kell tartani a szabályokat, de meg kell próbálnunk kicsit mellőzni a járványhelyzetet, nem is gondolni rá, és maximálisan odatenni magunkat. Nem hullhatunk szét, de közben túlzásba sem eshetünk, mert nem tudjuk, kinek mennyire terhelte meg a szervezetét ez a vírus.

Forrás: utanpotlassport.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!