Atlétika
Jankovics Dániel

„Csak az lehet a reális cél, hogy kihozzuk magunkból a maximumot”

Publikálva: 2020.11.26 Frissítve: 2020.11.26 Kézilabda

Női kézilabdacsapatunk vezetőedzőjével, Golovin Vlagyimirral beszélgettünk a koronavírus-helyzetről, a válogatott szünetről, és a magyar válogatott Európa-bajnoki esélyeiről.

– Hivatalosan is véget ért az őszi szezon, és hétfőn elkezdődött a válogatott szünet. Mi vár a lányokra a következő pár hétben?

Nehéz a helyzet, hiszen az is csak hétfőn vált hivatalossá, hogy egyáltalán lesz Európa-bajnokság. Persze mindkét eshetőségre volt forgatókönyvünk, igaz, még szeretnénk pár edzőmeccset lekötni, mivel már nagyon rég nem játszottunk. Nehéz volt a lányoknak, hogy rengeteget dolgoztak, de a mérkőzéseken – ami a lényeg – csak ritkán tudták megmutatni magukat. Bízunk benne, hogy december 30. után – valami csoda folytán – folyamatosan tudunk majd játszani.

– Meccsek híján hogyan tudod motiválni, tűzben tartani a lányokat?

Ha nincsenek meccsek, hiányzik az adrenalin, az ütközések, a futás, a küzdelem. Az edzéseken ugyan nagyon tisztességesen dolgoznak, de az nem pótolja a mérkőzések hangulatát. Ezért van, hogy akármilyen veszélyes is más közösségekkel keveredni a jelenlegi helyzetben, mégis igyekszünk további edzőmeccseket lekötni a következő pár hétre. Furcsa ezt mondani, de most kicsit irigylem a csapatokat, ahol a többség már átesett a koronavíruson, mert esetükben kevésbé valószínű, hogy újra elkapják a betegséget.  

– December 3-án kezdődik az Európa-bajnokság, ahol Szöllősi-Zácsik Szandra is pályára léphet. Mi lehet a reális célkitűzés a magyar válogatott számára?

Nagyon nehéz jósolni, a koronavírus minden országot és válogatottat érint. Csak az lehet a reális cél, hogy kihozzuk magunkból a maximumot, mivel rengeteg a kérdőjel, napról napra változhatnak a keretek, azt sem lehet tudni, hogy az aktuális ellenfél épp milyen összeállításban lép pályára. A másik fontos cél, hogy a két szövetségi kapitány jobban megismerje a csapatot, és pontosabb képet kapjon még az olimpiai selejtező előtt.

– Szanira milyen szerep várhat?

Ő is meccshiánnyal küzd, de a Siófok elleni produkciójából kiindulva mindenképpen tud segíteni a válogatottnak. Az a legfontosabb, hogy élvezze a kézilabdát, akármilyen szerepet is szánnak neki. A motivációval biztos nem lesz baj, mert a játékosok szeme előtt már nemcsak az Európa-bajnokság, hanem az olimpiai selejtező is lebeg – utóbbi talán most még fontosabb is a magyar kézilabda-társadalom számára.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!