Kézilabda
Koronczai Petra

„Csak az elvégzett munkában hiszek.”

Publikálva: 2019.08.09 Frissítve: 2019.08.09 Röplabda

Nagy névvel bővült a szakmai stáb: ismerjétek meg Schildkraut Krisztiánt!

A 2019/20-as szezonban a magyar röplabdasport egyik legkiemelkedőbb alakja irányítja juniorcsapatunkat, illetve segíti Tóth Gábor munkáját a felnőtteknél. Schildkraut Krisztián 96-szoros válogatott, az Év Játékosa volt 1996-ban, hétszeres magyar bajnok, hatszoros kupagyőztes, háromszoros strandröplabda országos bajnok.

Csak az elvégzett munkában hiszek – szögezte le új másodedzőnk. – Ha valaki nagy játékos akar lenni, akkor az edzésen és a meccseken is a maximumot kell nyújtania. Sőt, akár ezeken túl, egyénileg is tennie kell érte, hogy fizikálisan és mentálisan csúcsformában legyen.

Az 50 éves szakemberrel beszélgetve az is kiderült, pontosan tisztában van az Extraliga erőviszonyaival, illetve a csapatunkra váró kihívásokkal.

Nagyon szimpatikus az MTK koncepciója, hogy fiatal, magyar játékosokkal képzeli el a jövőt – árulta el Krisztián. – Mindenképpen szeretnénk bennmaradni az Extraligában, de tudjuk, nem lesz könnyű dolgunk. A Vasas, Békéscsaba, Nyíregyháza, Kaposvár kvartett elég erős, az Újpestről egyelőre nem sokat tudunk, a Jászberény és a Haladás ellen viszont lehet esélyünk.

A felkészülés első pár hetében – amíg Tóth Gábor a hazai rendezésű Eb-n dolgozik a válogatottal – Schildkraut Krisztián irányítja majd első csapatunk edzéseit.

Az első héten délelőttönként különleges helyszínen, homokon és medencében készülünk az utánpótlással együtt, délutánonként pedig labdás edzések lesznek a Városmajorban.

(Fotó: origo.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!