Kézilabda
Török Lilly

„Bekötöm a korit, felmegyek a jégre, és megpróbálok jól teljesíteni.”

Publikálva: 2020.04.06 Frissítve: 2020.04.05 Brüll Alfréd Akadémia

Bemutatjuk a Brüll Alfréd Akadémia háromszoros EYOF-győztes gyorskorcsolyázóját, Talabos Attilát.

– Miért pont a rövidpályás gyorskorcsolyát választottad?

Óvodás koromban kezdődött. Kimentünk a műjégpályára korcsolyaoktatásra, az oktató pedig éppen a rövidpályás gyorskorcsolya válogatott tagja, Tutrai Tamás volt. Ő küldött haza édesanyámékhoz papírt, melyen az állt „egész jól áll a jégen”. Felhívtuk a megadott számot, elmondták, mikor van edzéslehetőség, mikor lehetne megnézni. Azzal a lendülettel meg is látogattam a tréninget, és azonnal bele is szerettem a sportágba. Négyéves voltam akkor.

– Melyik a kedvenc távod?

Az 1500 méteren kívül mindent szeretek, de a legnagyobb kedvencem az 500 méter, ami a legrövidebb szám.

– Mik voltak az eddigi legnagyobb sikereid?

Az EYOF-győzelmeimre vagyok a legbüszkébb, de a junior világbajnokságon szerzett két hatodik hely is különleges pozíciót foglal el a szívemben. Sikerült felnőtt világkupára is kijutni, és a váltóval a nyolcadik helyet megszerezni Dordrechtben, ami szintén rendkívüli élmény volt.

– Milyen volt a felnőttek között versenyezni?

Óriási kihívás volt. A velem azonos korosztályban szereplő ellenfeleket már valamilyen szinten kiismertem, tudtam, mire számíthatok tőlük, hol lehet őket éppen megelőzni. A világkupán sokkal dörzsöltebbek a versenyzők, sokkal nehezebb fogást találni rajtuk. Tapasztalatszerzésnek kiváló volt a dordrechti hétvége, és örülök, hogy lehetőséget kaptam a csapatban. Nem izgultam, úgy álltam oda, nincs vesztenivalóm, csak hozzam ki magamból a maximumot, és nagyon élveztem.

– Miben kell fejlődnöd ahhoz, hogy felnőttversenyeken, nemzetközi mezőnyben is jöjjenek az eredmények?

Fizikailag mindenképpen előre kell lépni, de ami ennél is fontosabb, az a rutin. El kell jutnom arra a szintre, hogy folyamatosan tagja legyek a világkupacsapatnak, és hozzászokjak a futamokhoz, a gyorsasághoz, a közeghez.

– Van bármilyen babonád, amihez ragaszkodsz a versenyek előtt?

Nincsen. Bekötöm a korit, felmegyek a jégre, és megpróbálok a legjobban teljesíteni.

– Milyen célokat tűztél ki magad elé?

Az olimpiára szeretnék kijutni természetesen. Ha rövidebb távú célt kéne mondani, akkor szeretném kiharcolni, hogy minden felnőttvilágkupán bekerüljek a keretbe.

– Hogy sikerült az előző idény?

A szezon előtt sérüléssel bajlódtam, ezért nem volt egyszerű visszarázódni. Pont az év vége fele kezdtem jó formába kerülni, ám a szezon utolsó versenye, az ifjúsági Európa-bajnokság elmaradt, amit nagyon sajnálok, hiszen fontos megmérettetés lett volna. Helyette hétkörös tesztet csináltunk, azzal fejeztük be az idényt.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!