Atlétika
Krizsán Xénia

„Az MTK lett a hazai taekwondo bölcsője” (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2020.11.03 Frissítve: 2020.11.04 Taekwondo

Taekwondo szakosztályunk elnöke, Patakfalvy Miklós a Magyar Edzők Társaságának nyilatkozott.

Mesteredzőnk – aki nemrég bekerült a MOB sportszakmai bizottságába – az interjúban szót ejtett arról, hogyan vette át a Zuglói SE taekwondo szakosztályát az MTK Budapest.

– Déri Tibor és Rusz János kerestek meg, hogy itt a jó lehetőség, hiszen lelkes tömegsport egyesülettől az egyik legpatinásabb magyar sportklub, az MTK Budapest átvenné a szakosztályt. Velük közösen indítottuk be a taekwondót, így az MTK lett a hazai WTF taekwondo bölcsője. A kék-fehérek nagyon szívesen fogadtak bennünket, s már az első időkben is kaptunk szolid anyagi támogatást a zuglói nulla forinttal szemben. Két évvel később pedig már egész komoly pénzből gazdálkodhattunk.

Klubunk szakosztályának elnöke gyermekeiről beszélt, akik szintén a taekwondót választották.

– Még véletlenül sem akartam sem az idősebb Csengét, sem Lucát, sem Domonkost taekwondóssá nevelni. A sport általánosság szintjén volt fontos a családunkban.  A lányok előbb balettoztak, utána tornáztak a Fradiban, majd szép lassan átjöttek a taekwondósok közé. Luca a Nemzetközi Gyermek Taekwondo Világszövetségnél már 12 évesen világbajnok lett. 2015-ben elsőéves juniorként mindjárt megnyerte az Európa-bajnokságot. 2016-ban az U21-es Eb-n másodikként végzett. Csengének is volt már néhány jó eredménye (junior Eb 5. helyezés, U21 Eb 5. helyezés), de ő később érő típus. A legfiatalabb, Domonkos a kadetek között ügyeskedik. Bár jó formaidőzítéssel, optimális felkészüléssel és kis szerencsével Luca már a 2021-es, tokiói olimpiára is kijuthat, de a fő versenye – úgy gondolom – 2024-ben esedékes. Mivel a január végén esedékes kvótaszerzőn, Szófiában egyenes kieséses rendszerben zajlanak majd a küzdelmek, így a sorsolásnak óriási jelentősége lesz. Jó esetben akár 50 százalék esélye is lehet Lucának az olimpiai részvételre.

Az interjú teljes egészében ITT olvasható.

Forrás: magyaredzo.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!