Atlétika
Jankovics Dániel

„Az egészség a legfontosabb” (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2020.03.25 Frissítve: 2020.03.25 Kézilabda

Szöllősi-Zácsik Szandra célja nem változott a tokiói olimpia elhalasztásával, klubunk válogatott kézilabdázója mindenképpen szeretne ott lenni a következő ötkarikás játékokon. Mint ismert, a magyar csapatra selejtező vár, amelynek időpontja egyszer már változott a koronavírus-járvány miatt – és nincs kizárva, hogy újra változik.

Nem vagyok túl boldog, de az egészség a legfontosabb. Próbálom mindenben a pozitívumot látni, ebben azt, hogy a családra koncentrálok. Egyelőre káosz van, hiszen semmit sem tudunk, folytatódik-e a bajnokság, mi lesz a válogatottal, mikor vívjuk a selejtezőtornát, egyáltalán lesz-e. Az viszont biztos, nekem ugyanúgy nagy célom, hogy szerepeljek az olimpián, ilyen szempontból semmi sem változott – mondta Szöllősi-Zácsik Szandra, az MTK Budapest válogatott kézilabdázója.

Az olimpia elhalasztása fényében elképzelhető, hogy a június 12–14-re halasztott győri olimpiai selejtező időpontja újra megváltozik.

Az olimpia az emberiség egyik legszebb ünnepe, minden sportszerető számára szomorú a hír, hogy későbbre halasztják az ötkarikás játékokat, ám a jelenlegi helyzetben, amikor a járvány jóval túlmutat a sporton, és az emberéletek védelme a legfontosabb, úgy gondolom, más döntést nem lehetett hozni, ráadásul így megvan rá az esély, hogy teljes olimpia kerüljön sorra – idézi a Magyar Kézilabda-szövetség hivatalos honlapja Novák András operatív igazgatót. – A halasztás az olimpiai selejtező időpontját is tovább módosíthatja, az viszont biztos, hogy az MKSZ bármikor kész a kvalifikációs torna megrendezésére, és a június 12–14. közötti időpontban a győri helyszín is rendelkezésre áll, mindezt jelezzük a Nemzetközi Kézilabda-szövetségnek is. Elképzelhető ugyanakkor, hogy a következő hetek, hónapok újabb változást hoznak a selejtező dátumát illetően. Ha ezen túl tekintünk, akkor is rengeteg kérdést nyit meg a tokiói játékok elhalasztása, hiszen valamennyi olimpiai sportág 2020–2021-es versenynaptárát befolyásolhatja, módosíthatja.

(Forrás: nso.hu)

Update: A cikk megjelenése után a Nemzetközi Kézilabda-szövetség szerdai közleményében bejelentette, hogy mivel a tokiói olimpiát elhalasztják, a nyári játékok selejtező tornáit sem rendezik meg júniusban. Új időpont egyelőre nincs.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!