Atlétika
Jankovics Dániel

Női kosárlabda: „A rájátszás a célunk!” – Magyar Bianka

Publikálva: 2021.01.24 Frissítve: 2021.01.23 Kosárlabda női

Magyar Biankával, a női élvonalban szereplő TFSE-MTK Budapest kosárlabdacsapatának vezetőedzőjével beszélgettünk a válogatottszünetben.

A TFSE-MTK jelenleg a hatodik helyen áll a női első osztályú kosárlabda-bajnokság tabelláján; tizenhat mérkőzés után nyolc győzelem és nyolc vereség áll a csapat neve mellett. Legutóbb hazai pályán, az Aluinvent DVTK-val szemben aratott bravúros, 92-84-es győzelmet. Magyar Bianka büszkén és elégedetten nyilatkozott a találkozóról.

– Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy húsz ponttal is vezethetünk a bombaerős, Európa-kupában induló DVTK ellen. Sejtettük, hogy szoros lesz, hiszen jó formában voltunk, december óta találkozóról találkozóra fejlődtünk. Úgy gondolom, hogy minden elismerést megérdemel a csapatunk, hiszen ha lehet ezt mondani, a másfél éves közös történetünknek egyik legnagyobb győzelme volt ez – értékel együttesünk vezetőedzője, Magyar Bianka.

A bajnokság nehezen indult a TFSE-MTK-nak, sérülések miatt sokáig nem volt teljes a keret. Ahogyan azt a mester is említette, decembertől fokozatosan javult a teljesítmény, így a kék-fehérek már rájátszást érő helyen tanyáznak. A középmezőny nagyon sűrű, együttesünknek hat mérkőzése van még hátra.

– Szoros az állás, bármi megtörténhet. A hátralévő hat találkozóra nagyon készülünk, szeretnénk jó pozícióban végezni. A rájátszás mindenképpen alapcélunk. A szezon elején nehezen indultunk, immár nem újoncokként léptünk pályára, és a legutóbbi évadban elért jó eredményeink miatt jobban készültek ránk, lényegében mindenki meg akar verni minket. Sérülések is hátráltatták a szereplésünket, óriási lelkierő kellett ahhoz, hogy a kezdeti nehézségek után tartsuk a lelket a lányokban. Mindig tudtuk, hogy jó csapat a miénk, de a vereségek után nehéz volt ezt elhitetni az öltözőben. Szerencsére sikerült. A keret még csak most lett teljes, pedig már a szezon fele lezajlott. Úgy gondolom, hogy most jön a legfontosabb szakasz, a legjobbkor álltunk össze.

A csapat lendületét remélhetőleg nem töri meg a hosszú szünet, több mint húsz napig nem lépünk pályára.

– Február 10-én játszunk legközelebb, ez edzőként is nagy kihívást jelent. Kíváncsi leszek arra, milyen formában térünk vissza. Nekünk kicsit talán rosszkor jött a szünet, mert lendületben voltunk, viszont próbáljuk ezt az időt kihasználni arra, hogy még előrébb lépjünk. Eddig két-három naponta volt meccsünk, így erre nem volt lehetőség, lényegében csak a szinten tartás volt a célunk. Most, hogy ennyi időnk van, próbálunk alapozó jellegű erőnléti edzéseket is tartani.

A szünetben is van ok az örömre, hiszen Székely Norbert szövetségi kapitány Bernáth Rékát beválogatta a Szlovákia elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre készülő válogatott keretébe.

– Nagy eredménynek tartom, hogy Rékát a nemzeti együttesben tudhatjuk. Másfél éve még nem sokan tudták azt, hogy ki is ő. Önmagában már az is hatalmas eredmény, hogy hozzá hasonló kincset találtunk a magyar kosárlabdának.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!