Kézilabda
Kobela Tamara

„A magyar élsportolók példát mutattak a járvány elleni sikeres védekezéshez”

Publikálva: 2020.06.18 Frissítve: 2020.06.19 MTK Budapest

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerint a magyar kormány világviszonylatban az elsők között hozott olyan intézkedéseket és rendeleteket, amelyek a járvány idején is biztosították az embereknek a sportolás lehetőségét – hangzott el a Testnevelési Egyetemen szerdán megtartott, A koronavírus hatásai az élsportra elnevezésű műhelykonferencián.

Az államtitkár szerint ez azért volt különösen fontos, mert a pandémiahelyzet megerősítette, hogy a sport a legfontosabb eszköz az egészség megőrzésére, ezért van szükség a mozgásgazdag életmód népszerűsítésére.

Magyarországon világviszonylatban talán a legkésőbb állt le és talán a leghamarabb indult újra a sportélet – emelte ki az államtitkár, majd hozzátette, hogy a magyar élsportolók a szigorú intézkedések betartásával példát mutattak és hozzájárultak a járvány elleni sikeres védekezéshez.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy a digitalizációnak is egyre fontosabb szerep jut a sportban és üdvözölte azt az együttműködési szándéknyilatkozat, amelyet a műhelykonferencia keretében írt alá Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, valamint Gál András Levente, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gondozta Digitális Jólét Program szakmai vezetője. Utóbbi bejelentette, hogy ősszel az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az ITM közös kidolgozásában a kormány elé kívánják terjeszteni a digitális sportstratégiát.

Mocsai Lajos, a TE rektora arra hívta fel a figyelmet, hogy mivel a szakemberek szerint a koronavírus járvány vissza fog térni, így állandó veszélyben vagyunk az újrafertőzöttséget illetően.
 
Nagyon fontos, miként tudjuk fenntartani a magunk és a sportolók biztonságát, illetve melyik az a szűrési rendszer, amely egy 10-12 hetes felkészülés során védettséget ad a fertőzöttség ellen – fogalmazott Mocsai.

(Forrás: MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!