Kézilabda
Dakos Noémi

„A legjobb formára törekszem” (LAPSZEMLE+VIDEÓ)

Publikálva: 2020.04.28 Frissítve: 2020.04.28 Taekwondo

A Brüll Alfréd Akadémia sportolója, Patakfalvy Luca a Magyar Taekwondo Szövetség weboldalának adott interjút.

A példaképétől tanul, nővérével edz és öccsének ír edzésprogramot Patakfalvy Luca. Az MTK Budapest válogatott taekwondósa is otthon készül, hogy majd a lehető legerősebben és legjobb formában vághasson neki a jövőben újrainduló versenyszezonnak, közte a legfontosabb állomással, az olimpiai kvalifikációs versennyel.

Amikor az egész elkezdődött, azt gondoltam, kicsit túllihegik a kialakult helyzetet, és reméltem, hogy ettől nem maradnak el versenyek. Ahogy viszont területileg is közeledett a vírus, már sejthetőek voltak a következmények – mondta az otthon készülő Patakfalvy Luca, aki első olimpiai ciklusában szeretett volna bizonyítani az európai kvalifikációs versenyen.

Eredetileg erre április végén, Olaszországban került volna sor, majd Oroszországba tették át a versenyt. A világjárvány terjedése miatt bizonytalan időre elhalasztották a kvótaszerző megmérettetést, az olimpia új időpontjának fényében viszont a tervek szerint még idén tető alá hozzák.

Mikor megtudtam, hogy biztosan elhalasztják a versenyt, furcsán éreztem magam, mert nem szeretem a bizonytalanságot. Mégsem fogott el negatív érzés, mert így extra időt kaptam a felkészülésre – fogalmazott már pozitív hangulatban egyesületünk versenyzője, akinek nagyon hiányoznak a viadalok és a közös edzések.

Igaz ez úgy is, hogy szerencsés helyzetben van, mert egyrészt kertes házban lakik és tréningpartnerei is akadnak Patakfalvy Miklós, a szövetség alapító elnöke és szintén taekwondózó testvérei, a válogatott Csenge és az utánpótláskorú Domi személyében.

Apu a példaképem, nagyon sok olyan észrevétele van, ami segíti a fejlődésemet. Például az ütés az egyik kedvenc technikám és sok pontot is szerzek kézzel, de mindig van olyan tanácsa, amivel ezt csiszolhatom. Tegnap pont ezt gyakoroltuk. Csengével is remek az összhang, és tudunk egymásnak segíteni. Dominak pedig már én írtam edzésprogramot és igyekszem neki meg is tartani a tréningeket – árult el kulisszatitkokat az otthoni edzésmódszerekről. Hozzátette, most Európában mindenki hasonló helyzetben készül, senki nem tud versenyezni, egy-egy terület fejlesztésére koncentrálva van lehetőség egyénileg fejlődni.

Az utazási idővel megspórolunk 4-5 órát, több lehetőségünk van különböző technikákat begyakorolni és fizikálisan erősödni.

Luca az 53 kg-ból lépett novemberben az 57 kg-osok táborába. A súlycsoportváltás nehézségeinek áthidalására így most több ideje maradt.

Plusz terhet nem teszek magamra, egyszerűen versenyről versenyre léptem feljebb, ugyanis lépésről lépésre tudok beleerősödni a súlyomba. A legjobb formára törekszem, mire a kvalifikációs versenyhez érünk, akármikor is legyen.

Forrás: wtftaekwondo.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!