Kézilabda
Farkas Johanna

З Днем народження!

Publikálva: 2020.03.21 Frissítve: 2020.03.20 Kézilabda

Isten éltesse kézilabdacsapatunk vezetőedzőjét, Golovin Vlagyimirt!

Március 21-én ünnepli születésnapját női kézilabdacsapatunk vezetőedzője, Golovin Vlagyimir. Vova – ahogy mindenki ismeri – 1970-ben született Odesszában, és bár gyermekként eleinte az úszással próbálkozott, 10 éves korában rátalált a kézilabdára. 1992-ben igazolt Magyarországra: Szolnok volt az első állomáshelye, de játékosként megfordult többek közt Kiskőrösön, Százhalombattán és Dabason is. Sportolói karrierje végeztével sem szakadt el a sportágtól: az FTC másodedzőjeként két EHF-kupát nyert, majd már vezetőedzőként az NB I-ben irányíthatta a Kiskunhalast és a Siófokot.

Vova 2015 áprilisában vette át csapatunk irányítását. Érkezése óta egyik évben sem kellett igazán aggódnunk a kiesés miatt, sőt, volt, hogy már inkább a középmezőnyben végeztünk. A legjobb szezon azonban mindenképpen az idei volt, amelyet – jelen állás szerint – a hetedik helyen zár csapatunk, olyan riválisokat legyőzve, mint az Érd vagy épp a Debrecen.

2018-ban, pár hónappal a hazai rendezésű világbajnokság előtt vette át a junior női kézilabda-válogatott irányítását, amellyel végül aranyérmet szerzett a debreceni tornán. Hogy nem csupán egyszeri csodáról van szó, azt egy évvel később bizonyította: Győrben lett aranyérmes a korosztályos Európa-bajnokságon, pedig a játékoskeret – Kácsor Grétát leszámítva – teljesen kicserélődött.

Nagyon sokat jelent nekem az MTK – árulta el a szakember, aki lassan öt éve irányítja csapatunkat. – Mindig éreztem a bizalmat, a támogatást a vezetőség részéről, akár a rosszabb meccsek után is. Ha tudod, hogy egy-egy vereség után kirúghatnak, elbizonytalanodsz, és a bizonytalan edzőnél nincs rosszabb. Bíznak bennem, én is bízom bennük. A hosszútávú tervünk, hogy kézilabdában is legalább olyan utánpótlásbázisunk legyen, mint a labdarúgásban a Sándor Károly Akadémia.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!