Kézilabda
Szőke Szonja

Vívás/párbajtőr: kadet Magyar Kupa – két ezüst és egy bronz a mérlegünk

Publikálva: 2022.09.29 Frissítve: 2022.09.28 Vívás – tőr/párbajtőr

A két legnagyobb esélyes nyerte a kadet párbajtőrözők idénynyitó Magyar Kupáját. a fiúknál a korosztályos vb-döntős Pelle Domonkos, a lányoknál az Eb-aranyérmes Gachályi Gréta győzött. Nébald Franciska és Taivanen Bence a második, Balázs Bence a harmadik helyen zárt. Somody Bonca ötödik, Papp-Szilágyi Luca hetedik lett.

A fiúknál a korosztály tehetsége, a honvédos Pelle Domonkos olyan fölénnyel nyerte az idénynyitó Mk-fordulót a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, amelyre párbajtőrben ritkán akad példa. Veretlen csoportkörét követően a legszorosabb asszója 15:8 volt a honvédos vívónak. 

A lányoknál is érvényesült a papírforma, elvégre a végső győztes, a békéscsabai Gachályi Gréta már az előző szezonban is aranyérmes volt - méghozzá az Európa-bajnokságon… Nem cseng rosszul (…) a szombati ezüstérmes, Nébald Franciska neve sem, aki, ha azt vette a fejébe, hogy összegzi szülei érmét, akkor igazi extraklasszis lesz belőle. Nébald György és Mincza Ildikó ugyanis pályafutása során egy olimpiai aranyat, ezüstöt és két bronzot, valamint 7 világbajnoki aranyat vívott össze, az arányokat itt nem részletezzük. 

Eredmények. Kadet fiú párbajtőr Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 102 induló. Végeredmény: 1. Pelle Domonkos (Honvéd, edző: László István és Peterdi András), 2. Taivainen Bence (MTK Budapest), 3. Balázs Bence (MTK Budapest) és Horváth Márk (FTC), 5. Somody Bonca (MTK Budapest), 6. Császár Zoltán (BVSC), 7. Koch Lénárd (Vasas), 8. Horváth Levente (Tata). A döntőben: Pelle-Taivainen 15:7.

Kadet leány párbajtőr Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 104 induló. Végeredmény: 1. Gachályi Gréta (AVA Békéscsaba, edző: Galli Zsolt), 2. Nébald Franciska (MTK Budapest), 3. Horváth Lilla (OVSE) és Nagy Blanka (DSI Debrecen), 5. Rónaszéki Izabella (Vasas), 6. Nagy Emma (Diósgyőr), 7. Papp-Szilágyi Luca (MTK Budapest), 8. Buczkó Gréta (Szolnok). A döntőben: Gachályi-Nébald 15:5.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!