Atlétika
Krizsán Xénia

Vívás: „Nem kívánhattunk volna jobb hétvégét” – Szényi Péter

Publikálva: 2021.11.22 Frissítve: 2021.11.22 Vívás – tőr/párbajtőr

Párbajtőrszakosztályunk vezetője, Szényi Péter értékelte a hétvégi kadet országos bajnokságot.

Fantasztikusan szerepelt egyesületünk a hétvégi kadet párbajtőr országos bajnokságon, hiszen Wimmer Dorina egyéniben nem talált legyőzőre, csapatban pedig a lányok és a fiúk is hazahozták az aranyérmet. Nem véletlen tehát, hogy Szényi Péter boldogan tekintett vissza a megmérettetésre.

– Gyakorlatilag maximálisan elégedettek lehetünk. Óriási dolog, hogy Wimmer Dorina megvédte bajnoki címét, és ezzel fontos ranglistapontokat szerezve közelebb került ahhoz, hogy visszakerüljön a válogatottba. A csapatgyőzelmeknek is nagyon örültünk: a fiúk és a lányok is taktikusan, fegyelmezetten, eredményesen vívtak, és a döntőket is simán nyertük. Mindenki dicséretet érdemel.

A finálékban sem kellett különösebben aggódni: a lányok 42-34-re verték a PTE-PEAC gárdáját, míg a fiúk 45-23-ra győztek a Vasas ellen.

– A fiúknál egy tusra feljött a Vasas a döntőben, ám ezután Dunay Máté 10-0-ra verte az ellenfelét, ezzel eldöntötte az aranyérem sorsát. Máté pont azt a sportolót ütötte ki, akitől az egyéni verseny során kikapott, ami picit fájó. Ha át tudja ültetni a csapatversenyen nyújtott formáját az egyéni versenyekre, akkor a képességei alapján ott lenne a helye a válogatottban. Mindenesetre ne legyünk telhetetlenek, ennél jobb hétvégénk aligha lehetett volna.

Péter azt is elárulta, mi volt a siker titka.

– Elképesztően egységes a csapat, egymásért küzdött mindenki. Nagyon családias, oldott a légkör a klubnál, ami ezúttal meglátszott a teljesítményen is. Mindenki motivált volt, harapott, és nagyon akarta a sikert. Nemcsak csapatban, hanem egyénileg is kitűnő vívóink vannak: Marschall Attila ötödik helye bravúros, Wimmer Dorina győzelme magáért beszél, de Nébald Franciska is a korosztály legjobbjai közé tartozik. A fiúknál tele van a csapat rendkívül ügyes, kellemetlen stílusú párbajtőrözőkkel.

Hétvégén a kadét vívók legjobbjai a juniorok között is bizonyíthatnak, persze ott még nehezebb dolguk lesz.

– Lehet építeni arra, ahogy most teljesítettünk, és reméljük, hasonló eredményekre leszünk képesek. Eggyel nagyobb korosztály, tehát nem számíthatunk tarolásra, de Dorinában bármikor benne van az érem, Franciska is odakerülhet, míg a fiúknál a juniorkorú Bartkó Levi, vagy akár Somody Soma a győzelemre is esélyes lehet, ha jó napot fog ki. Csapatban szeretnénk legalább egy érmet szerezni, de titkon kettővel szeretnék hazajönni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!