Atlétika
Jankovics Dániel

Vívás: „Már tele a padlás ezüstérmekkel” ‒ Szatmári András (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2022.07.23 Frissítve: 2022.07.22 Vívás – kard

Sportolónk a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a kairói világbajnokság fináléja után.

A férfi kardcsapat csütörtök este döntőzött Dél-Korea ellen a világbajnokságon, és 45-37-es vereséget szenvedett a Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Decsi Tamás és Szatmári András négyesből álló válogatott. Klubunk vívója, Szatmári András a Nemzeti Sportnak beszélt az elveszített fináléról. Andris és a csapattársak is mind bosszankodnak az ezüstérem miatt.

– Nem mondanám, hogy boldogok vagyunk, és akkor most jövök az előző évek megszokott mondatával: idővel biztosan tudunk majd örülni ennek az ezüstéremnek, ám egyelőre még csak bosszúsak vagyunk mindannyian.

– Mi határozta meg a döntő kimenetelét?

– Az, hogy a közepén elléptek a dél-koreaiak, mi pedig nem tudtuk tartani a tempót velük. Nincs mese, mindhármunknak extrát kell nyújtani, hogy legyen keresnivalónk ellenük, ez ezúttal nem így volt, egyedül Áron vívott jól. Haragszom magamra is, azt pedig nagyon sajnálom, hogy az utolsó két asszónkra már egyáltalán nem maradt meg az esélyünk arra, hogy esetleg fordítsunk.

– A korábbi mérkőzések jól sikerültek, de?

– Hoztuk a kötelezőt, eljutottunk a döntőig, de már tele a padlás az ezüstérmekkel... Úgy terveztük, hogy a fináléban már felszabadultan vívunk, ám ez sem sikerült, és az az igazán fájó, hogy reális esélyünk sem volt a győzelemre. Megint itt volt előttünk a lehetőség, hogy világbajnokságot nyerjünk, és megint nem sikerült... Tényleg nagyon szép ez az ezüst, sokaknak nem adatik meg még ez sem, de mi ennél többre vágyunk. Ettől sokkal többet kell nyújtanunk ahhoz, hogy egyszer végre legyőzzük Dél-Koreát.

Forrás: Nemzeti Sport

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!