Atlétika
Szabó Beatrix

Vívás: „Kockáztatni kell!” – Szatmári András (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2022.09.30 Frissítve: 2022.09.29 Vívás – kard

Túl a magaslati edzőtáboron már itthon készül a kvalifikációs sorozatra Szatmári András, aki szerint a siker kulcsa: lazán kell vívnia. A Nemzeti sportban jelent meg Kovács Erika interjúja, olimpiai bronzérmesünkkel

– Ezek szerint túlélte a ramsaui magaslati edzőtábort?
– Túl, igen, bár néha azt éreztem, menten meghalok – felelte Szatmári András (MTK Budapest), aki társaival és a női kardválogatottal öt napot töltött Stájerországban. – Pedig előtte már elkezdtem mozogni, hogy bírjam a kiképzést.

– Ez valóban az?
– A mókától távol áll egy ilyen edzőtábor: mindennap hétkor már futottunk a birkák és a tehenek között, és aztán még volt két edzésünk. De jó érzés, hogy megcsináltam, erősíti az ember akaratát.

– Sohasem berzenkedik közben, nem vitatkozik az edzőjével, Gárdos Gáborral, ha nem akarja megcsinálni a feladatokat?
– Vele ilyenkor általában többször is összeveszek, pedig tudom, nincs értelme a vitának: ha azt mondja, csináljam, csinálnom kell. Sírhatok-ríhatok, nem lesz foganatja, sőt! Persze rendszerint van egy kis „sírás” ilyenkor, de ez hozzátartozik a magaslati edzőtáborokhoz. Merő szenvedés, nincs benne semmi jó.

– Most már viszont itthon készülnek a szezonra – az előzőt Európa-bajnoki csapatarannyal és világbajnoki második hellyel zárta, utóbbit szintén csapatban szerezték. Csak én hiányolom az egyéni érmet, érmeket?
– Hiányzik nekem is, ennek ellenére azt mondhatom, jó szezont tudhatok magam mögött. Egy aranyat sohasem kell megmagyarázni, és nem rossz a világbajnoki ezüst sem, ám utóbbit azért a helyén kell kezelni. Mert – és ezt ki kell mondani – az az igazság, hogy a dél-koreaiak megint elpáholtak minket. Elszomorító érzés volt, hogy megint nem tudtunk közel kerülni hozzájuk, őszintén szólva nem nagyon látom a kiutat ebből a helyzetből.

A teljes interjú itt olvasható.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!