Tenisz
Piros Zsombor

Vívás: „Egész hétvégén sikerült magabiztosan vívnom” – Péch Miklós

Publikálva: 2021.12.24 Frissítve: 2021.12.24 Vívás – kard

Kardvívónkkal, Péch Miklóssal beszélgettünk a hétvégi országos bajnokságról, melyen egyéniben bronz-, csapatban aranyérmet szerzett.

– Milyen volt az országos bajnokság a te szemszögedből?

– Ahhoz képest, hogy viszonylag keveset tudtam edzeni előtte, mert sokat kellett dolgoznom nagyon jól sikerült. Szerettem volna érmet szerezni, tehát teljesítettem az elvárásokat.

– Mikor érezted, hogy meg lehet az érem egyéniben? A csoportmeccseken és a tábla elején kevés szoros meccsed akadt.

– Igen, már a nap elején tudtam, hogy bennem van az éremszerzés lehetősége. Láttam a táblát, magabiztosan tudtam vívni egész nap. Még Szilágyi Áron ellen is remekül kezdtem, de a végét bírta őt jobban.

– Milyen volt ellene vívni? Benned van ilyenkor, hogy háromszoros olimpiai bajnokkal csatázol?

– Tudtam, hogy sokkal keményebb asszóra számíthatok, de a tavalyi országos bajnokságon is szoros meccset vívtunk. Úgy álltam bele, hogy hasonlóan szerettem volna teljesíteni, csak a végén jobban figyeljek. Ez most sem sikerült, persze nem is könnyű, hamarabb észre kell venni, ha az ellenfél picit vált a taktikáján. Talán ezzel kicsit elkéstem.

– Ezek után milyen volt a vasárnapi csapatverseny?

– Ha jól megy az egyéni, csapatban picit jobban oda kell figyelni, mert nehezebben mozognak az izmaim, de az első asszó után megjött a lendület. Végig jól vívtunk és megérdemelten nyertük meg az aranyat. Óriási siker számomra, hogy egyéniben és csapatban is érmet szereztem.

– Melyik meccs volt a legnehezebb? A döntő papíron nem tűnt szorosnak.

– Igazából én végig úgy éreztem, hogy nehéz mérkőzés volt, és a finálénál izgultam a legjobban, hiszen tavaly nem sikerült megverni a Vasast. Puy Sebestyénnek, Szatmári Andrásnak és nekem is jól ment aznap a vívás. A végén a piros-kékek második és harmadik emberét sikerült megvernünk, így Szatyi már biztonságos távolságból tudta befejezni az asszót. Lehet nem tűnt nagyon szorosnak, de ez volt így is a legnagyobb kihívás.

– Mik a célok a jövőben?

– Megtartani a formát, bekerülni a válogatottba és a januári világkupán jó eredményt elérni.

– A válogatottba kerülés jelentheti azt, hogy számításba jöhetsz a 2024-es olimpiai csapat kiválasztásánál?

– Nagyon remélem, hogy a vezetők is úgy látják majd, hogy alkalmas vagyok erre, de ehhez a jövőben is kitűnően kell teljesíteni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!