Kézilabda
Kekezovity Anna

Vívás: Pézsa Tibor bekerült a Hírességek Csarnokába

Publikálva: 2022.07.27 Frissítve: 2022.07.27 Vívás – kard

Újabb magyar taggal gyarapodott a vívó Hírességek Csarnoka. Klubunk kardszakosztályának elnöke, egyéni olimpiai és világbajnok kardozó, Pézsa Tibor 15. magyarként került a FIE elitjei közé.

Nagyjából egy évtizede hozta létre a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) a sportági Hírességek Csarnokát. A kialakított lista azóta minden évben négy fővel bővülhet, melyet a nemzeti szövetségek ajánlását követően a FIE választja ki. Az idei bővítményt a napokban tették közzé, melynek alapján a 86 esztendős Pézsa Tibor is bekerült a Hall of Fame-be.

Pézsa Tibor az 1964-es tokiói olimpián nyert férfi kardban egyéni aranyérmet, majd hat évvel később az ankarai világbajnokságon állhatott a dobogó tetejére. Emellett tagja volt a moszkvai világbajnokságon aranyat nyerő magyar kardcsapatnak. Vívótermünk az ő nevét viseli.

Mesterként több, kimagasló vívót nevelt fel, többek között az olimpiai és világbajnok Nébald Györgyöt. Az „újkori” magyar kardvívás egyik legeredményesebb időszakában volt a fegyvernem vezetőedzője, a mai napig segíti a munkáját annak a Gárdos Gábornak, aki Szatmári András felkészítéséért felel, illetve csapatával éppen most nyerte meg a női szakág történetének első világbajnoki címét.

Gratulálunk és jó egészséget kívánunk Tibor bácsi!

Forrás: hunfencing.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!