Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Vívás: ezüstérmes a férfi kardcsapat a kairói világbajnokságon

Publikálva: 2022.07.21 Frissítve: 2022.07.21 Vívás – kard

A döntőben a koreaiak állították meg a Szatmári Andrással felálló együttesünket. Ez klubunk 160. világbajnoki ezüstérme.

Szerdán klubunk sportolójával, Szatmári Andrással a soraiban felálló férfi kardcsapat kiharcolta a nyolc közé jutást a kairói világbajnokságon. A csütörtöki versenynapon folytatódott tovább a menetelés. A mieink negyeddöntős ellenfele a török együttes volt. A srácok kiválóan kezdtek, hiszen egy kör után már megnyugtató előnyre tettek szert, 20-13-ra vezettek. A találkozó forgatókönyve továbbra is számunkra kedvezően alakult, könnyed győzelmet arattunk a török csapat felett.

Az elődöntőben már sokkal nehezebb dolguk volt Szatmári Andráséknak, hiszen az olasz gárda ellen kellett kiharcolniuk a finálés szereplést. Az első két ütközet kivételével végig az olaszok irányították a párharcot, Szatmári András harmadszori pástra lépése előtt 35-32-es hátrányban voltunk. Andris 7-5-re megnyerte a saját ütközetét Luca Curatoli ellen, így már csak egy pontra voltunk az olaszoktól. Az utolsó összecsapás pedig az egyéniben világbajnokságot nyerő Szilágyi Ároné volt, aki feltette az i-re a pontot, hiszen 6-2-es győzelmével a döntőig repítette a csapatot. 45-42-es végeredménnyel az olaszokat legyőzve Korea várt ránk a kairói világbajnokság döntőjében.

Ellenfelünk a németek 45-39-es legyőzésével jutott el a fináléig. Ugyan az első párharcot Szilágyi Áron győztesen hozta Kim Jun Ho ellen, utána sajnos koreaiak szerezték meg az előnyt, melyet folyamatosan tartani is tudtak. Szépen fokozatosan egyre nagyobb hátrányba kerültünk, Szatmári András utolsó pástra lépése után már tíz tus volt a differencia. Az utolsó összecsapásban már csak kozmetikázni tudott csapatunk az eredményen, így az aranyérem a koreai kardcsapat sportolói nyakába került 45-37-es győzelemmel.

A magyar kardcsapat: Szatmári András, Szilágyi Áron, Gémesi Csanád és Decsi Tamás ezüstéremmel zárta a kairói világbajnokságot.

Fotók: Magyar Vívó Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!