Atlétika
Szabó Beatrix

Vívás: a piramis tetejére törve (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2022.07.07 Frissítve: 2022.07.07 Vívás – kard

Jövő pénteken kezdődik Kairóban a vívó-világbajnokság, amelyen klubunkat Szatmári András képviseli. A Magyar Vívó Szövetség a férfi kardozók vezetőedzőjét, Decsi András kérdezte az esélyekről.

– Miként készült csapata az Európa-bajnokságra, és azt követően hogyan alakult, illetve alakul a felkészülés a kairói világbajnokságra?

Decsi András, a férfi válogatott vezetőedzője: – Az Európa-bajnokságra külön, a versenynaptár furcsasága okán nem tudtunk, nem is akartunk készülni, és sok időnk most sincs a két esemény között. De természetesen ezt tudtuk előre, így terveztünk, ezekben a napokban Telkiben edzőtáborozunk. Számunkra ez a helyszín nemcsak minden szempontból tökéletes, hanem nagyon kedves emlékeket is ébreszt. Ez a hét még a munkáról szól, aztán mi már kedden indulunk Kairóba, úgyhogy a felkészülés vége tulajdonképpen ott zajlik majd.

– Csapatban az ág kiszámítható, a nyolcaddöntőt „illik hozni”, sőt, talán a negyeddöntőt is. Mik a várható esélyek?

D. A.: – Sokadik világversenyünk előtt jelenthetem ki örömmel, hogy reális az esélyünk az éremszerzésre. Most sincs másképp. A nyolcért vélhetően a spanyolokkal vívunk, ott nyernünk kell. A negyeddöntőben Románia vagy Irán jöhet. Mindkét csapattal többször találkoztunk, felkészültünk ellenük. Kijelenthető, hogy elvárható a négybe jutás, ugyanakkor senki sem fog feltett kézzel pástra lépni, és mindkét rivális nagyon kellemetlen perceket szerzett már korábban. Példának okáért a románok a budapesti világkupán éppen Koreát győzték le a négyért. Ha sikerül eljutnunk az elődöntőig, ott másik verseny kezdődik. Ami szerintem előny a korábbiakhoz képest, az az egységünk. Koreán kívül minden válogatott átalakult, a mi állandóságunk, remélem, Párizsig sokat segíthet.

Forrás: hunfencing.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!