Atlétika
Krizsán Xénia

Visszavonult mégis nyert

Publikálva: 2015.06.25 Frissítve: 2015.06.25 Tenisz

Bár, tavalyi, hatodik bajnoki címe után visszavonult a versenyzéstől Balázs Attila, mégis újra versenyt nyert. Úgy gondolta, sérülései miatt nem képes kifutni azt a formát, melyet adottságai diktálnak, abbahagyja a versenysportot.

Azért, 2014-es nyilatkozatában hagyott magának némi esélyt, mondván: egy-egy viadalon még rajthoz állok. Így gondolta ezt a múlt héten is. Szettveszteség nélkül zárta az 500 ezer forint összdíjazású budapesti versenyt. Az idei év eddigi legnagyobb péndíjjal kiírt tornáját.

A verseny legnagyobb esélyese, Balázs Attila, Csányi Szabolcsot 6-0, 6-1-re verte a nyolc közé kerülésért, majd a vidékbajnok Szendrői László ellen 6-2, 6-1-re győzött és bejutott a Bíró André elleni elődöntőbe. A két játékos a tavalyi országos bajnokságon és a februári budapesti versenyen is összefutott az elődöntőben. André azonban, Kaszás Benjamin, Városi Ferenc és Szintai Dávid legyőzése után nem tudott meglepetést szerezni és 7-6(0), 6-0-ra kikapott Attilától.

Több MTK Budapest sportoló is sikeresen szerepelt Balázs és Szintai mellett. Az alsó ágon Toronyi Erik a negyed, Kovács Márk az elődöntőig jutott.

A fináléban aztán papírforma győzelem született, Balázs Attila 6-0, 6-1-re nyert Bartakovics ellen, és begyűjtötte idei második tornagyőzelmét.

Nem sokat pihenhetnek a férfiak, hiszen elkezdődött Győrben egy újabb 500 ezer forint összdíjazású verseny, ahol ismét Balázs a legnagyobb esélyes.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!